Van Rompuy wil meer geld naar Afrika om Europa kapot te maken

Rompuy

Door Joost Niemöller

Vandaag verscheen op de site van het persbureau EurActiv een ontluisterend interview met de voormalige president van de Europese Raad, Herman van Rompuy.

EuActiv is geen eurokritisch persbureau. Er wordt dus niet in doorgevraagd. Maar wat we hier te horen krijgen is al erg genoeg. Met het nodige bekende gedraai beweert hij: De EU had geen idee dat de illegale immigratiestroom eraan kwam, en weet sowieso niet hoe in te spelen op conflicten tot het water aan de lippen staat. Het ontbreekt Brussel dus aan iedere visie over de toekomst. Het enige wat ze kunnen is achteraf reageren.

In zijn woorden:

But my point is that nobody had really foreseen the situation we are experiencing now.

Really? Bij politici kun je er altijd vanuit gaan dat ze liegen. Zo ook in dit geval. Want stel je voor dat hij zou zeggen: ‘Ja hoor, we zagen het aankomen. Zo’n burgeroorlog in Syrië. Die zogenaamde Arabische lente. De ineenstorting van de nationale structuren in het Midden Oosten, veroorzaakt door Obama. De aanwezigheid van mensensmokkel in corrupte landen als Turkije. Ja hoor, dan weet je gewoon dat ze binnen gaan stromen in een grenzeloos Europa met hoog ontwikkelde verzorgingsstaten. Misschien kun je de hoeveelheid en het tijdstip niet precies voorspellen. Maar dat het ging gebeuren, daar kon je gewoon vanuit gaan. En door niets te doen hebben we dat dus bevorderd. Want ja, er zijn gewoon teveel blanken op de wereld. Het Westen draagt een grote koloniale schuld, en die moet afbetaald worden door uitsterving en vernietiging.’

Nee, dan is het altijd beter om te vluchten in de incompetentie…..

Lees verder>>>

Bron: De Nieuwe Realist

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s