Vluchtelingen : Nederland lapt Verdrag van Dublin aan zijn laars (video)

3660601

Een goed voorbeeld hoe de politiek functioneert, voor zover je kunt stellen dat politiek functioneert (sic non). Terwijl Brussel haast met een invasie van gepensioneerde veldwachters dreigde toen ons land zich niet aan de door de EU opgestelde budgetaire regels  ( o.a. de 3 procent ) hield, EU commissaris ,voetballer Oli  Rhen  zowat een eigen kamertje nodig had om in den Haag om streng toe te zien of de wezel Rutte c.s. wel de Befehle uit Brussel opvolgde , zien wij nu …… NIEMAND !

Toch lapt ons land stelselmatig een van de EU  ‘wetten’ ( Verordening EG 343/2003 Dublin 1,2 en 3) aan de klomp laars, maar dat schijnt niemand ,inclusief de Nederlandse burger die voor het feest op mag draaien iets te schelen. Wij citeren :

De lidstaat waar het eerste asielverzoek is ingediend, stelt vast welke eventuele andere lidstaat verantwoordelijk is voor de asielzoeker, tenzij deze inmiddels in een andere lidstaat verblijft. In dat geval moet de lidstaat waar de asielverzoeker nu verblijft, bepalen welke lidstaat verantwoordelijk is.

Indien op grond van de regels een ander land verantwoordelijk zou zijn voor een asielverzoek dan Nederland, dan kon / kan Nederland een verzoek indienen bij dat andere land om overdracht (de zogenaamde Dublin-claim), zonder dat Nederland het betreffende asielverzoek in behandeling hoefde/ hoeft te nemen. Indien de claim door het andere Dublinland werd geaccordeerd, dan zou Nederland de asielzoeker overdragen.

In gewone mensentaal, een deurklopper dient in dat land EU land te worden geregistreerd waar hij/zij de EU binnenkomt. Gebeurt dat niet, dan kan het land waar de deurklopper wèl aanklopt en asiel aanvraagt die aanvraag weigeren en de deurklopper terugsturen naar het land waar hij/zij de EU binnenkwam.

Er zijn weliswaar een paar kleine gaatjes waarmee de uitvoering van de verordening omzeilt kan worden, maar daar is een langdurige juridische procedure voor nodig.

Maar reeds enige tijd heeft ons land de uitvoering van het Verdrag naast zich neergelegd en mag in principe iedere deurklopper die hier naar de Keukenhof, Madurodam of een Pop Festival  wil gewoon blijven, hangende een procedure om zich definitief in ons land te kunnen vestigen. Protesten en of waarschuwingen uit Brussel ? Nee, natuurlijk niet, want zoals de politieke wind waait, waait het politieke vestje….

Lees hele artikel

Bron: GeenNieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s