Waarom houden ‘vluchtelingen’ zo van Merkel? Video.

hongarije

Door Joost Niemöller

Wat mij opvalt is hoe weinig journalisten (met uitzondering van kritische doorvragers als Arnold Karskens) de moeite nemen om de ‘vluchtelingen’ zelf te interviewen over hun motieven. Een van de kwesties die daarbij aan de orde zou moeten komen, is: Waarom Duitsland? Waarom houden ze allemaal zo van Merkel?

De journalist Billy Six deed dat wel. Op het plein voor het Centraalstation in Boedapest sprak hij uitgebreid met ze. En hij vroeg door. Hij heeft daarbij als voordeel dat hij met wat beginners-Arabisch vertrouwen weet te scheppen. De meeste ‘vluchtelingen’ willen niet met hun gezicht in beeld. Maar wat ze zeggen is zeer onthullend.

Germany is good.

I love Germany.

Jawel. Maar waarom? Om het hoge niveau van de opvang. Het komt er na enig hakkelen en draaien uit.

Waarom vinden ze Hongarije zo vreselijk? Ook na veel doorvragen komt er, behalve wat vage klachten en wat gescheld op de Hongaarse regering, niets anders uit dan dat Hongarije simpelweg wil voldoen aan de EU plicht, namelijk registratie, om zo het verdrag van Dublin na te komen. Iets wat Merkel al eenzijdig heeft opgezegd, zonder dat hierover de EU ingrijpt. Iets wat normaal gesproken wel gebeurt.

Deze ‘vluchtelingen’ zijn goed ingelicht. Ze weten hoe het Dublin akkoord werkt. En ze weten hoe ze het naar hun hand kunnen zetten. Door hun massaliteit. En door pressie.

Kijk zelf.

Bron: De Nieuwe Realist

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s