400 vluchtelingen naar voormalig wooncentrum Jozefzorg in Tilburg

kruis

TILBURG – De gemeente Tilburg gaat in de loop van oktober 400 vluchtelingen onderdak bieden in het voormalige woonzorgcentrum Jozefzorg aan de Kruisvaardersstraat.

Dat maakte burgemeester Noordanus aan het begin van de raadsvergadering maandagavond bekend. Het pand is een oplossing van uiterlijk drie jaar; de gemeente is in overleg met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers op zoek naar een permanente locatie vanaf 2018. Jozefzorg komt daarvoor niet in aanmerking.
Op dit moment zitten er nog anti-krakers in het pand. Zij zullen de locatie per oktober moeten verlaten. Omwonenden van Jozefzorg zijn nog niet ingelicht over de afspraak van de gemeente met het COA, beide instellingen zullen dinsdag een informatiebijeenkomst houden voor buurtbewoners van de wijk Fatima.
Reactie van een buurtbewoner: “Wij, wijkbewoners Fatima hebben een afspraak met gemeente Tilburg. Deze afspraak is gemaakt met toenmalig groen links wethouder Gon Mevis! Wij zouden in de wijk GEEN sociale opvang meer krijgen. Onze wijk was VOL. Van deze afspraak zijn meerdere nu nog zittende raadsleden op de hoogte o.a. SP, LST, PVDA, CDA en VVD. Ook is toen de belofte gedaan dat ten alle tijden eerst overleg met de wijk zou komen omdat wij niet geheel tegen sociale opvang zijn.
WEER heeft B&W zich niet aan de afspraak gehouden. Wij lazen het op teletekst. Delen van de wijk hebben brief A gekregen met een uitnodiging voor dinsdag 22sept 19.00 u en delen hebben n brief B dat zij nog wel eens een uitnodiging krijgen en delen Hebben geen brief ontvangen. Wij, wijk Fatima, voelen ons belazerd!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s