AIVD: ‘Jihadistische vluchtelingen? Nee hoor!’

De AIVD heeft even zitten tellen en turven en stelt ons allemaal gerust: ISIS stuurt niet structureel terroristen mee met de vluchtelingenstroom. Althans, de AIVD krijgt daar geen signalen over binnen.

Jeej! Rustig slapen, onbezorgd met de trein en alle beveiliging kan er af bij synagogen en kazernes! Dus de paus die beweert dat ISIS allerlei AK-47-tuig tussen de vluchtelingen verstopt, vertelt sprookjes. Aldus de AIVD. Dat is dan ook zijn beroep, natuurlijk. En ISIS is de concurrent. En al die enge ISIS-baarden dan, die beweren dat ze ISIS-strijders meesturen met de vluchtelingen? Die zijn dus blijkbaar net zo geloofwaardig als je vader die zegt “als jullie nu niet ophouden met ruzie maken, zetten we je hier op de snelweg uit de auto!”. Het lijkt er op -we kunnen dit niet helemaal hard maken- dat ISIS elke gelegenheid gebruikt om Europeanen bang te maken. Bovendien roept ISIS juist op dat alle vluchtelingen naar het kalifaat trekken voor bed, bad en boerka. Ho. Wacht! De AIVD geeft wel toe dat er kans bestaat dat ‘individuele gevallen’ meesjokken tijdens de Tour de l’Europe vanuit Arabistan en Balkanië die mogelijk ietwat radicaal in hun Allah-devotie zijn en wellicht plannen hebben voor een aanslag. Maar dit zijn lone wolfs, eenlingen, paria’s en heeft dus niets te maken met structurele dreiging van de ietwat gepikeerde afdeling van de islam. Dus maakt u zich vooral geen zorgen. Wat kan één zo’n verdwaalde terrorist nu aanrichten in een moderne samenleving? Precies.

Bron: GeenStijl

geenstijl

Een gedachte over “AIVD: ‘Jihadistische vluchtelingen? Nee hoor!’

  1. Ja dat speelt de laatste tijd steeds in mijn gedachte Europa en ook nederland het zo mooi het paard van Troje binnenkort kom ik met een verkort verslag van een broer van jihads aanhanger uit Iran .

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s