Russische mariniers vallen samen met Hezbollah ISIS bij Aleppo aan

Putin teleurgesteld dat Obama niet gezamenlijk wil vechten tegen ISIS – Amerikaanse generaal voor oorlog tegen ISIS legt functie neer vanwege de weinige middelen die hij van Obama tot zijn beschikking krijgt


Eerder deze week ontving president Putin premier Netanyahu in het Kremlin. Hoewel beide landen afspraken een coördinatie team op te zetten om botsingen tussen beide strijdmachten te voorkomen, heeft Putin al wel zijn woord gebroken door te gaan samenwerken met Hezbollah.

Vanochtend vielen nog voor zonsopkomst Russische mariniers, special forces van de islamitische terreurbeweging Hezbollah en troepen van het Syrische leger posities van ISIS op de Kweiris luchtmachtbasis bij Aleppo aan. Nog maar drie dagen geleden had de Russische president Vladimir Putin de Israëlische premier Benyamin Netanyahu verzekerd dat zijn troepen enkel in Syrië waren om de Russische belangen te verdedigen en niet zouden meedoen met het Syrische leger, Hezbollah of Iraanse troepen. Het is voor het eerst sinds 1973-1974 dat Russen zij aan zij met Syrische soldaten vechten, en eveneens voor het eerst dat de Russen openlijk samen opereren met een erkende terreurbeweging zoals Hezbollah.

De ISIS groep die de luchtmachtbasis bij Aleppo sinds half juni bezet bestaat vooral uit Tsjetsjeense strijders die onder bevel van Abu Omar al-Shishani staan, een van de belangrijkste ISIS commandanten. De 27 jarige Shishani is net als veel andere ISIS-strijders afkomstig uit de Tsjetsjeense enclave Pankisi in Georgië.

Hun aanwezigheid is niet de enige reden waarom de Russen zich in het gevecht hebben gemengd. Het Kremlin wil de complete belegering van Aleppo door de rebellen breken. Daarvoor moet eerst de hoofdweg naar Damascus worden veilig gesteld, zodat de Syriërs versterkingen kunnen aanvoeren.

Amerikaanse generaal legt functie neer uit frustratie over beleid Obama…

Lees verder>>>

Bron: Xandernieuws

xandernieuws-logo-02h

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s