Dijkhoff: komst azc is altijd schrikken

 dendieje

Het heeft helemaal niets te maken met schrikken, maar ALLES te maken met het NIET WILLEN VAN AZC. Alleen wordt het de buurtbewoners door de strot geduwd. Inspraak is 0 komma 0. Er wordt alleen nog maar ACHTERAF geinformeerd. De mensen hebben er genoeg van. Gelukkig worden de mensen wakker en er steeds meer verzet komt.


DEN HAAG – Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Asiel) vindt het normaal dat mensen schrikken als ze horen dat in hun buurt een asielzoekerscentrum (azc) komt. Dat is altijd schrikken, “dat is gewoon zo”, aldus de bewindsman vrijdag. Hij reageerde op de commotie donderdagavond in Purmerend tijdens een debat over een nieuw opvangcentrum.

Staatssecretaris Dijkhoff.Dijkhoff maakte de vergelijking met de komst van een supermarkt in een leeg pand op de hoek. “Dan denk je ook: wat gebeurt er? Komt er nou meer verkeer in mijn straat?”

Een azc betekent dat er een paar honderd mensen komen die je niet kent uit landen die je misschien ook niet kent. Dan vraag je je ook af wat de gevolgen zijn, aldus Dijkhoff.

Hij vindt het dan ook belangrijk om daarover in gesprek te gaan met buurtbewoners. In de praktijk blijkt dan doorgaans dat het goed verloopt, zei Dijkhoff.

Bron: De Telegraaf

de-telegraaf2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s