Brabantse buurtbewoners kopen stuk grond om AZC te verhinderen

Screen-Shot-2015-06-09-at-09.17.24-3

Een groep vermogende Brabanders heeft een stuk grond gekocht om te zorgen dat daar geen asielzoekerscentrum wordt gevestigd. 

Tien inwoners van het Noord-Brabantse Oudenbosch hebben de koppen én de geldbuidels bij elkaar gestoken om te verhinderen dat in hun woonplaats een asielzoekerscentrum wordt gevestigd. De tien rijken legden geld bij elkaar om het voormalige voetbalterrein te kopen waar de gemeente asielzoekers wil huisvesten. Als het aan het COA ligt, komen er 750 asielzoekers te wonen in het kleine Brabantse dorp.

Oudenbosch staat bekend om de Basiliek H.H. Agata en Barbara, één van de mooiste kerken van Nederland

Met zijn tienen zijn de deelnemers bereid om de prijs van 570.000 euro te betalen. Woordvoerder Victor Timmermans zegt namens de initiatiefnemers:

“Ik vind evengoed dat er een humane oplossing moet komen voor alle vluchtelingen. Maar 750 mensen op een veld stoppen met een groot hek erom geeft geheid problemen”

De gemeente Halderberge, waar Oudenbosch onder valt, heeft nog niet gereageerd op het plan. Of het dus werkelijk mogelijk is om asielzoekers met geld te weren, moet nog blijken.

Overigens is een soortgelijk initiatief ook al voorgekomen in 1998. Toen kochten negen rijke inwoners van Vught een voormalig blindeninstituut waar het COA asielzoekers wilden huisvesten. Dat kostte maar liefst 3,7 miljoen gulden, maar uiteindelijk ging de huisvesting niet door.

Bron: De Dagelijkse Standaard

dagelijkse standaard

Plaats een reactie