Waarom erkent Nederland gezinshereniging kindhuwelijken?

Twee kindbruiden met hun echtgenoten. Tahani (l) trouwde met haar man Majed toen zij 6 was en hij 25.

Twee kindbruiden met hun (PEDOFIELE KINDERVEKRACHTERS) echtgenoten. Tahani (l) trouwde met haar man Majed

Volwassen mannen die in hun eigen land met minderjarige meisjes zijn getrouwd, laten hun kinderbruid legaal naar Nederland komen in het kader van gezinshereniging. Waarom erkent Nederland huwelijken die hier nooit gesloten hadden kunnen worden?

Meisjes van 13

De zender baseert zich op een intern stuk van de Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND) waarin deze cijfers worden gemeld. Onder de kinderbruiden zouden meisjes van 13, 14 en 15 jaar oud zijn.

Geheel volgens de regels laten Syrische mannen deze kinderen naar Nederland komen in het kader van gezinshereniging. Hoe kan het dat Nederlandse autoriteiten een huwelijk erkennen dat hier nooit gesloten had kunnen worden?

Buitenlands huwelijk

De basis hiervan is te vinden in boek 10 van het Burgerlijk Wetboek dat over het internationaal privaatrecht gaat. In artikel 28b. staat dat een huwelijk wordt voltrokken indien ‘ieder der aanstaande echtgenoten voldoet aan de vereisten tot het aangaan van een huwelijk van een staat waarvan hij de nationaliteit bezit’.

Onder meer deze regel maakt het tot nu toe mogelijk dat een in het buitenland gesloten huwelijk met minderjarige vrouwen of met meerdere vrouwen tegelijk tóch rechtsgeldig kan zijn in Nederland. Zo kan een Marokkaanse man officieel in Nederland meerdere vrouwen hebben indien deze huwelijken in Marokko volgens de regels zijn voltrokken. In Marokko is polygamie niet verboden.

Gezinshereniging

Dit regeltje maakt het kennelijk ook mogelijk dat Syrische mannen hun minderjarige bruid naar Nederland kunnen laten komen om hun gezin te ‘herenigen’. Alle officieel erkende vluchtelingen hebben immers recht op gezinshereniging.

Het wrange is dat Nederland daarmee feitelijk een huwelijk met een minderjarige persoon erkent. Dit is discutabel omdat Nederland zo indirect meewerkt aan huwelijken die vaak onder dwang worden gesloten.

Wetswijziging…..

Lees verder>>>

Bron: Elsevier

elsevier

Advertenties

2 gedachtes over “Waarom erkent Nederland gezinshereniging kindhuwelijken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s