Peiling: Geert Wilders blijft aan populariteit winnen, en behaalt topscore in nieuwe peiling

geertwilders

De ster van de PVV-leider is – ook na 10 jaar politiek – nog altijd rijzende.

Voor veel politiek leiders is de rek er helemaal uit na 10 lange jaren als fractievoorzitter in de Tweede Kamer en politiek leider van een partij. Maar voor één man – Geert Wilders – geldt juist dat hij electoraal in de lift zit. In peilingen van Maurice de Hond geldt zijn partij, de PVV, als afgetekend de grootste met 30 zetels. Ook in peilingen van Ipsos doet de anti-immigratiepartij het meer dan goed. Maar het kan altijd nog beter, zo blijkt uit de nieuwe peiling van EenVandaag die vandaag gepubliceerd werd.

Wat blijkt namelijk? De PVV zou daar verreweg de grootste partij van Nederland worden. Met maar liefst 34 zetels:

De PVV stijgt deze maand zeven zetels en is daarmee virtueel de grootste partij. Dat blijkt uit De Stemming, de maandelijkse politieke peiling van EenVandaag, uitgevoerd door onderzoeksbureau GfK. 

De partij van Wilders heeft in de Stemming nog nooit zoveel zetels gehaald als deze maand. Coalitiepartijen VVD en PvdA verliezen elk een zetel en eindigen op respectievelijk 23 en 11 zetels. De PVV is daarmee zo groot als de coalitiepartijen tezamen. 

34 zetels is bijna drie keer het aantal dat de PVV momenteel heeft in de Tweede Kamer, en maar liefst 7 meer dan wat de PVV in de vorige peiling van EenVandaag haalde. Momenteel moet Wilders het namelijk met twaalf parlementaire stoeltjes doen. Het is ook ruim anderhalf keer zoveel als het zetelaantal dat de PVV op het hoogtepunt – van 2010 tot 2012 – heeft gehad. De politieke partij telde er toen 24.

De plotselinge populariteit van de PVV komt niet uit de lucht vallen. De partij spint garen bij de vluchtelingencrisis die Europa momenteel overwelmt. De PVV trekt daarin een resolute lijn: Nederland moet volgens Wilders en zijn volgelingen een streng immigratiesysteem krijgen, geschoeid op Deense en Australische leest.

Om dat kracht bij te zitten lanceerde de PVV onlangs nog een campagne genaamd “Grenzen dicht!

Voor de volledigheid, dit is de gehele peiling:

VVD 23 (-1), PvdA 11 (-1), PVV 34 ( +7), CDA 19 (-), SP 18 (-3), GL 9 (+3), D66 19 (-2), CU 6 (-1), SGP 3 (-1), PvdD 3 (-), 50PLUS 5 (-1)

Is de PVV met zoveel zetels een gevaar of een zegen voor Nederland?

Bron: De Dagelijkse Standaard

dagelijkse standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s