Uitgeprocedeerde asielzoeker steekt Deense agent neer

Deense agenten startten een grootschalige operatie in de buurt van Birkeroed om de verdachte op te pakken.

(door Emile Kossen)

Ook in Denemarken is geweld uitgebroken bij een asielzoekerscentrum. In de nacht van maandag op dinsdag werd een politieagent in Sandholm neergestoken door een asielzoeker die onlangs te horen had gekregen dat hij Denemarken moest verlaten.

De agent werd meerdere keren in zijn buik gestoken en is in zwaargewonde toestand opgenomen in het ziekenhuis. Ondertussen is hij buiten levensgevaar, zegt een woordvoerder van de politie tegen het Deense TV2.

Palestijn

Na een grootschalige klopjacht pakte de politie een 25-jarige Palestijnse asielzoeker op die binnenkort zou worden uitgezet. Hij wordt door de politie verdacht van poging tot doodslag.

In het asielzoekerscentrum in Sandholm zitten veel afgewezen asielzoekers. De politie onderzoekt nog of er ook anderen bij de steekpartij betrokken waren. ‘We werken hard om achter de precieze omstandigheden te komen, maar dat is lastig, zeker omdat de belangrijkste getuige op de operatietafel ligt,’ vertelt de politiewoordvoerder.

Populairder

Denemarken merkt, net als andere West-Europese landen, dat steeds meer asielzoekers zich aanmelden. Sinds 6 september zijn er 17.700 migranten het land binnengekomen, volgens cijfers van de politie. Dat zijn er meer dan in heel 2014.

Om de migranten af te schrikken, heeft de Deense regering eerder paginagrote advertenties geplaatst in Libanese kranten die asielzoekers wijzen op veranderingen in de Deense wet. Zo zijn de uitkeringen voor onlangs aangekomen migranten met 50 procent verlaagd.

Bron: Elsevier

elsevier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s