WHAT IF…..

Knipsel444444

Erg knap en mijn complimenten voor het behaalde resultaat.

Het minimum benodigde krabbeltjes is ruim overschreden. Alle dozen zijn afgeleverd bij de Kiesraad in Heerlen. De uitkomst van dat proces zal op 14 oktober om 10 uur ’s morgens in Nieuwspoort via een openbare zitting bekend gemaakt. De Kiesraad kondigde vanmorgen aan dat deze zitting live op internet uitgezonden wordt.

Allereerst gaat de Kiesraad alle 451.666 digitaal verzamelde en door ons afgedrukte handtekeningen opnieuw inscannen en digitaliseren. Dat doen ze ook met alle (tien-)duizenden analoog ingezonden handtekeningen. Op dat totaal passen ze een steekproef toe, om het percentage geldige/ongeldige formulieren te bepalen.

Laten we hopen dat dit de eerste keer is dat een referendumverzoek wordt toegelaten tot de definitieve fase.

Tot zover de werkelijkheid.

Na de officiële bekendmaking wordt bekend gemaakt dat het referendumverzoek geldig is. Wat wordt er dan verder mee gedaan? Komt er werkelijk een debat over het Associatieverdrag Oekraine?

Want men kan ook in het achterhoofd houden dat de referendum terzijde wordt geschoven en er in zijn geheel niets mee wordt gedaan. Dit is in het verleden ook voorgekomen. U herinnert zich nog wat het kabinet Balkenende deed met het eveneens raadgevend referendum toe het ging om het accepteren van de door de EU gedicteerde grondwet, die later met wat cosmetische aanpassingen werd gewijzigd in het Verdrag van Lissabon?

Als dit aan de orde is, zal de bevolking dit ook weer accepteren, of breekt dan wel de pleuris uit in Nederland?

Want als deze prachtige referendum weer terzijde wordt geschoven, hoeveel bewijs hebben wij dan nog nodig dat de democratie in zijn totaliteit niet meer bestaat?

Ik wacht met enorm veel belangstelling naar het verdere verloop van de referendum en naar de reactie van het volk.

 dendieje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s