Wilders: “Paniek bij de VVD!”

De PVV-leider heeft lol om de meest recente uitspraken van Halbe Zijlstra.

Halbe Zijlstra, fractieleider van de VVD in de Tweede Kamer, zegt dat asielzoekers die zich schuldig maken aan geweld nooit en te nimmer een verblijfsvergunning mogen krijgen. Daarmee reageert hij op berichten dat er zogenaamde ‘vluchtelingen’ uit het Midden-Oosten zijn die, na aankomst in ons land, meteen achter andere vluchtelingen aangaan – en dan met name vluchtelingen die of een ander geloof hebben dan de islam of moslims die er eenvoudig weg geen radicale opvattingen op nahouden.

De Telegraaf citeert de liberaal:

“Die kunnen wat ons betreft meteen weer terug. Asielzoekers die denken hier de sharia te kunnen invoeren, kunnen beter asiel aanvragen in een islamitisch land als Saoedi-Arabië.”

Hij gaat verder:

“Voor ‘shariazoekers’ is in Nederland geen plaats.”

Samen met collega-Kamerlid Malik Azmani wil hij dan ook dat staatssecretaris Klaas Dijkhof tekst en uitleg geeft over de incidenten in asielzoekerscentra.

Het zijn harde woorden van de fractieleider die, wellicht niet geheel toevallig, op het moment komen dat de PVV – één van de grootste rivalen van de VVD – het steeds beter doet in de peilingen. Volgens experts komt dit door de harde opstelling van die partij wat het vluchtelingenvraagstuk betreft. Zijlstra heeft dat blijkbaar ook door en probeert het tij op deze manier wellicht te keren.

Geert Wilders – de voorman van de Partij voor de Vrijheid – is daar niet van onder de indruk:

Knipsel7777777777777777777777777777777

Hoewel Zijlstra ongetwijfeld zal zeggen dat hij en zijn partij het menen is Wilders daar duidelijk minder van overtuigd. Als de kiezer de VVD niet massaal de rug toe zou keren vanwege de massa-instroom van zelfverklaarde vluchtelingen uit het Midden-Oosten zou die partij – zal Wilders daar tegen in brengen – zich ongetwijfeld op een heel andere manier gedragen.

Wat vind jij van de houding van de PVV en ben je het met Wilders eens dat Zijlstra en de zijnen nu eerst en vooral paniekvoetbal spelen?

Bron: De Dagelijkse Standaard

dagelijkse standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s