Het geweld komt van links. Marion Le Pen aangevallen

Niet heel ernstig, maar toch.

Marion Maréchal Le Pen, de nicht van Marine Le Pen, de jongste persoon om ooit gekozen te worden in het Franse parlement en momenteel kandidate namens het Front National voor het district PACA (Provence-Alpes-Côte-d’Azur) werd aangevallen door politieke opponenten donderdag in het dorp Guillestre waar ze een ontmoeting had met haar kiezers. Novopress dat verslag deed zegt dat de aanvallers gewelddadig werden, bier gooiden, haar neer probeerden te halen en beledigingen riepen.

De tegenstanders hadden een tegendemonstratie georganiseerd en muziek en bier had ze behoorlijk opgezweept. Op het eind van de avond vond er een niet te tolereren provocatie plaats: Marion verliet de bijeenkomst te voet en wandelde naar haar auto. Een schermutseling volgde: duwen, trekken, een bierdouche en beledigingen vanwege deze gruwelijke provocatie: Ze liep over straat !

Eén demonstrant zei: Wij deden niks en toen kwam ze naar buiten om ons te provoceren wel 500 meter lang. Ik denk dat het normaal is dat mensen het dan een beetje “verliezen”.

Hij werd gesteund door de groene burgemeester van Guillestre, Bernard Leterrier: Marion kwam onverwachts tussen de demonstranten wat een schermutseling provoceerde, maar geen geweld. Alle veiligheidsregels zijn gerespecteerd door de stad.

Maar Amaury Navarranne, FN kandidate in de regio les Hautes-Alpes, claimt dat de burgemeester niet zijn deel deed om de beveiliging te verzekeren. In tegendeel:

Voor de bijeenkomst met Marion Maréchal Le Pen had deburgemeester dranghekken laten plaatsen op slechts 5 meter van de ingang van de zaal. Zodat de tegendemonstranten een makkelijke tijd hadden om de bezoekers (van de bijeenkomst) te bedreigen en te beledigen.

Lees verder>>>

Bron: De Vrije Chroniqueurs

dvc

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s