Waarom deze Marokkaan het offerfeest mijdt

800px-Schapen_10

Door  Ali Lahrouchi

De  kerkklok geeft aan dat het negen uur in de ochtend is. Het lijkt geen normale dag in de Bos en Lommer buurt. Er is iets aan de hand. Het is koud en bewolkt. Buien, zoals altijd in dit land. De lucht is grijs, het miezert. De grond is nat, soms glad.

Op  de stoep en op de straat lopen mannen, vrouwen en kinderen dezelfde richting uit. Ze lijken zich niets van de verkeersregels aan te trekken. Ze lopen door het rode licht. Ze steken een autoweg over, alsof er geen gevaar bestaat.

Mannen, en sommige kinderen, dragen een witte  djellaba onder de moderne jassen. Ze dragen schoenen van merken als Nike, Adidas en Puma. De mannen hebben baarden. Sommige hebben dezelfde kleine ronde  witte muts op hun hoofd. Misschien is het hun eigen keuze om zich te versieren als de kerstman.

Vrouwen dragen ook een gekleurde djelaba, of andere kleding zoals een kaftan of een tchameer. Ze dragen verschillende kleuren hoofddoeken aan, dubbel of driedubbel omgeslagen, strak over het voorhoofd. Het lopen om de regenplassen heen wordt bemoeilijkt door hun hoge hakken.

Weken geleden waren deze mannen op zoek naar schapen. Ze haastten zich van de ene boer naar de andere en van de ene islamitische slager naar de ander. Het schaap dat ze kochten, leverden ze in bij een islamitische slager. Het beest werd door de gekozen slager geslacht en van ingewanden ontdaan.

Het is de slachtfeestdag. Iedereen is onderweg naar de moskee om zijn eigen geslachte, zeg maar vermoorde schaap op te halen.

Lees verder Waarom deze Marokkaan het offerfeest mijdt

Bron: De Nieuwe Realist

joost-niemc3b6ller2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s