Frankrijk dreigt uit de TTIP onderhandeling te stappen

TTIP

Verheugend nieuws uit Frankwijk, waar de Franse staatssecretaris voor buitenlandse handel Matthias Fekl  in een interview in de Franse krant Sud Quest dreigt dat zijn land uit de TTIP onderhandeling zal stappen als een aantal onderdelen van de onderhandeling niet  drastisch worden gewijzigd.

Zo klaagt Fekl o.a. over de geheimzinnigheid die de onderhandelingen omhult, bekritiseerd de het feit dat details van de onderhandeling geheim worden gehouden  en heeft zijn twijfel over het democratische gehalte van de TTIP met name als het op de ‘achterkamertjes’ mentaliteit gaat, waarmee indien het verdrag wordt gesloten, onenigheden via door de deelnemende partijen aan te stellen advocaten moeten worden opgelost.

Verder is Fekls van mening dat het TTIP sterk in het voordeel van de Verenigde Staten is en deze geen gelijkwaardige concessies aan de EU doen.  Daar komt bij dat Amerikaanse leden van het parlement aanzienlijk meer inzage hebben in de onderhandelingen onderbouwende documenten dan hun Europese collega’s, die maar af moeten wachten wat er in Brussel namens hen besloten wordt.

Lees verder>>>

Bron: GeenNieuws

geennieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s