Europa’s probleem is de vijfde colonne, niet IS!

vijfde coll.

door

De vraag wie de grootste tiran van Syrië is, is nauwelijks nog te beantwoorden. Het is dan ook niet aan het Westen om het jihadisme in Syrië te elimineren. We hebben de handen vol aan de vijfde colonne van jihadisten in Europa.

Syrië wordt van alle kanten gebombardeerd. Het is een verschrikkelijk schouwspel. President Bashar al-Assad bombardeert zijn tegenstanders en zijn eigen volk. En de jihadistische tegenstanders van het regime vermoorden iedereen die niet op hen lijkt en niet met hen wil samenwerken.

Het is een bellum omnium contra omnes – een oorlog van allen tegen allen. Dat is in de geschiedenis van een natie de gevaarlijkste oorlog: een oorlog zonder duidelijk einde of duidelijke overwinnaar. Het lot van het Syrische volk is een ware tragedie.

Verwerpelijk

De klassieke denkers wisten al dat tirannen hun land in onvoorstelbaar ellendige toestanden kunnen storten. Daarom achtten de Romeinen en Grieken tirannie een verwerpelijk type regime.

Volgens de Romeinse politieke en religieuze traditie was het zelfs toegestaan om een tiran te vermoorden. Wie is nu de tiran van Syrië?

Ooit was de familie Assad dat. Maar sinds het uitbreken van de burgeroorlog verschenen er verschillende tirannen op het podium. En nu intervenieert de Russische Federatie openlijk in het verscheurde Syrië.

Zuivering

Rusland was altijd de steunpilaar van Syrië, maar nu zijn de Russische militairen rechtstreeks betrokken bij gevechtshandelingen. Volgens de eerste rapporten hebben Russische straaljagers forse bombardementen uitgevoerd op de rebellen, en niet op de jihadisten.

Elsevier

Bron: Eunmask

cropped-banner-europe21

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s