Vluchteling in eigen land

reportagefly-600x287

“Ik kan nergens heen.” Helena wil het liefst, zoals de meeste Zweden in de buurt die haar voor zijn gegaan, verhuizen naar een andere omgeving, maar in praktijk is dat moeilijk. Terwijl de pesterijen van islamitische immigranten toenemen, want de “Zwedenzwijnen” moeten verdwijnen. Bovenstaande foto:  Na het laatste bezoek van de kansenpareltjes is haar balkon vol met gebroken eieren, regelmatig regent het ook stenen.

Helena is 31 jaar en woont met haar dochter in een klein stadje in Halland. Sinds enkele jaren wordt zij lastiggevallen door islamitische allochtone bendes in haar buurt. De meeste Zweden zijn vanwege alle narigheid al vertrokken uit het gebied, maar niet iedereen kan zich dat veroorloven. “Ik wil graag verhuizen, maar ik heb geen mogelijkheid of kans om hier te vertrekken”, verklaart ze tegen Nya Tider.

Helena woont met haar zes jaar oude dochter in een vrij gewone huurappartement in een buurt wat niet bekend staat als een beruchte Zweedse “no go area”. Helena’s haar is lang en hangt donkerblond over haar schouders. Haar grote groen-blauwe ogen stralen met vreugde en nieuwsgierigheid. Maar achter de glimlach en sprankelende ogen schuilt een verdriet en grote zorg voor de toekomst. Al meerdere jaren wordt ze geterroriseerd door bendes bestaande uit jonge islamitische immigranten. Oorzaak: Helena is een etnische Zweedse vrouw. Zij is is nog maar een van de weinige Zweden die nog steeds in de buurt wonen. Helena vertelt dat veruit de meeste Zweden uit de buurt zijn vertrokken door intimiderende, lawaaierige, agressieve islamitische allochtone bendes.

Helena woont nu ongeveer vier jaar in de buurt. In begin was het rustig, vertelt ze, maar de sfeer werd als meer gespannen toen er steeds meer  bewoners uit het Midden-Oosten en Afrika belanden. Vandalisme, vervuiling, en brandstichting bracht zijn intree. Vernieling in het trappenhuis en postbussen in de fik.

– Ze schelden me voor de vreselijkste dingen uit en roepen me na, wat ik dan nog kan hanteren. Maar als ze beginnen met stenen te gooien en directe levensbedreigingen uiten voel ik me niet meer veilig, zegt Helena.

Regelmatig worden de ruiten van Helena met eieren bekogeld of met stenen ingegooid.  Als Nya Tider bij Helena op bezoek komt is er weer in de afgelopen nacht een raam ingegooid. Helena zegt tegen Nya Tider dat ze onder een constante onrust leeft door de islamitische straatbendes.

– Het valt me zwaar, en ik probeer uit alle macht mijn dochter tegen deze narigheid te beschermen, zegt ze met een gespannen stem.

Lees verder>>>

Bron: Slecht nieuws uit Zweden

Zweden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s