“Straks mogen westerse vrouwen in bikini het zwembad niet meer in omdat zij moslims kwetsen”

“Als dit zo verder gaat, mogen de westerse vrouwen straks in bikini het zwembad niet meer in omdat zij de religieuze gevoelens van de moslims kwetsen.” Dat schrijft Karel De Gucht vandaag in een opiniestuk in Het Laatste Nieuws. Hij doet dat naar aanleiding van de discussie over het boerkini-verbod in de Antwerpse zwembaden. Het verbod op het dragen van een badpak met mouwen en lange broekspijpen staat op de helling na een klacht van een moslima bij het Interfederaal Gelijkekansencentrum (IGK).

 

Volgens De Gucht dreigt de zaak een veel groter principe op de helling te zetten: “Natuurlijk kan het best dat moslima’s ervoor kiezen zich te sluieren of met de boerkini te gaan zwemmen om gerust gelaten te worden. Maar in eerste instantie door hun eigen mannen en hun familie.  Het gaat soms zelfs zo ver dat Westerse meisjes en vrouwen worden lastig gevallen omdat ze te kort gerokt zijn.

Wat zijn we toch naïef. De hedendaagse interpretatie en daaruit voortvloeiende praktijk van de Islam gaat veelal uit van de ongelijkheid van man en vrouw. Onze westerse beschaving gaat uit van de fundamentele gelijkheid van man en vrouw.

HLN >>

h/t G. Deckzeijl

Bron: Fubar

Fubar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s