Trump: ‘Steun Assad, niet de rebellen.’ Eindelijk verstand terug in Witte Huis.

Fox

Door Joost Niemöller

Gisteren gaf Donald Trump een interessant interview aan Fox News. (Het is hier te zien.) Trump wil dat de VS weer respect krijgt in de wereld. Om dit respect te krijgen, moet de VS alleen oorlogen gaan voeren die het land kan winnen. Sinds Vietnam is dat niet meer het geval geweest, stelt Trump.

Trump geeft fijntjes aan dat Poetin neerkijkt op Obama, en gewoon Syrië begon te bombarderen, de dag nadat hij het glas had geheven met de zeer ongemakkelijk en kwaad kijkende Obama. Poetin, de sluwe schaker, is Obama steeds een paar zetten voor. Obama wist van niets, zegt Trump. Dat laatste valt overigens te betwijfelen. Maar de situatie was in elk geval zo gekeerd dat Obama niets meer kon. Dat verklaart dat ongemakkelijke gezicht van Obama.

De presentator van Fox News, zit duidelijk op de oud-rechtse lijn, dat wil zeggen Neocon, dat wil zeggen een voortzetting van de Koude Oorlog politiek. Trump tuint daar niet in. Obama steunt rebellen in Syrië die we niet kennen, zegt hij. We kunnen beter Assad steunen, de vijand die we wel kennen. Met andere woorden: Poetin kiest voor de juiste strategie. Daarin moet de VS Poetin steunen.

Trump maakt hier een ijzersterk punt…..

Lees verder>>>

Bron: De Nieuwe Realist

joost-niemc3b6ller2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s