Auto staatssecretaris Dijkhoff belaagd in Oranje

  dendieje

En dit is nog maar het begin van verzet. Ga zo door.


Bewoners blokkeren de weg naar het vakantiepark Oranje waar asielzoekers worden opgevangen

Bewoners blokkeren de weg naar het vakantiepark Oranje waar asielzoekers worden opgevangen

ASSEN – Een bijeenkomst over extra asielopvang in Oranje (Drenthe) is dinsdagavond uit de hand gelopen. Een groep inwoners belaagde de auto van staatssecretaris Dijkhoff.

Staatssecretaris Dijkhoff Staatssecretaris Dijkhoff

Dijkhoff had net uitleg gegeven over de opvang van nog eens 700 extra asielzoekers in het dorp van 150 inwoners. Toen zijn auto na afloop wilde vertrekken, hielden inwoners hem tegen. Mensen rukten een portier open en trokken een spiegel van de wagen. Ook trapten ze tegen de auto, meldt de NOS.

Andere route

De auto keerde om om een andere route te nemen. Daarna ging een vrouw voor de auto staan om alsnog de auto tegen te houden. Zij werd weggetrokken door een agent, waardoor ze viel. Een woordvoerster van Dijkhoff en de politie hebben dat bevestigd.

Ook blokkeerden bewoners de weg naar het vakantiepark Oranje waar de asielzoekers worden opgevangen.

Dijkhoff heeft de gemeente Midden-Drenthe opgedragen zevenhonderd asielzoekers extra op te vangen in het dorp Oranje. Dinsdagavond al komen drie- tot vierhonderd nieuwe mensen aan.

Zevenhonderd

Eerder was met de gemeente afgesproken dat er zevenhonderd asielzoekers in Oranje terecht konden, hoewel aanvankelijk sprake was van het dubbele. Dijkhoff legde tijdens de bijeenkomst uit dat de opvang in Oranje hard nodig is, omdat er een tekort is aan bedden.

In Oranje waren de zevenhonderd opvangplaatsen nu ongebruikt. Dijkhoff gaat nog met de gemeente overleggen hoelang de opvang van extra mensen zal duren.

De gemeente en provincie zijn niet blij dat de bewindsman eerder gemaakte afspraken aan zijn laars lapt. Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar is woedend.

Draagvlak

“Vanuit mijn rol zie ik toe op de kwaliteit van het openbaar bestuur. Wat hier gebeurt, is niet te begrijpen en draagt zeer zeker niet bij aan draagvlak en bereidheid onder inwoners om asielzoekers op te vangen. Oranje vangt met hulp van inwoners, verenigingen en ondernemers al meer asielzoekers op dan te dragen is in dit dorp. In Drenthe doen gemeenten hun best om onder enorme tijdsdruk, in afstemming met inwoners, zo veel mogelijk asielzoekers op te vangen. Dat dit aantal wordt verdubbeld zonder fatsoenlijk overleg is niet te begrijpen. Wij gaan hierover graag in overleg met de staatssecretaris.”

Eerder dit jaar besloot de gemeenteraad van de Drentse plaats dat er maximaal zevenhonderd asielzoekers zouden opgevangen mogen worden in vakantiepark Speelstad Oranje. Daar komen nu zevenhonderd vluchtelingen bij. In het dorp zelf wonen circa 150 mensen. Dijkhoff kwam dinsdagavond uitleg geven in Oranje maar dat liep totaal uit de hand.

Bron: De Telegraaf

de-telegraaf2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s