Erdogan wil migrantenaanval op EU pas stoppen als hij de Koerden mag vernietigen

2015-10-06-13-39-14_erdogan%20en%20juncker%2001a

De Turkse president Erdogan en EU-Commissie president Juncker hebben gemeen dat ze zich doorgaans totaal niets aantrekken van wat hun eigen onderdanen willen.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft de miljarden die de EU hem heeft aangeboden om de massa’s vluchtelingen die hij op Europa afstuurt in Turkije te houden afgewezen. De reden: hij wil eerst toestemming van de EU om oorlog tegen de Koerden te voeren en hen te vernietigen. Ook hierin blijkt de bedrieglijke aard van de Turkse moslimpresident, maar de Westerse politiek weigert nog steeds hier zijn ogen voor te openen, mede omdat de EU diep verdeeld is en feitelijk niet meer in staat is zichzelf te verdedigen. En daar maakt Erdogan nu even handig als schaamteloos misbruik van.

Gisteren werd in Brussel vergeefs geprobeerd om Erdogan zover te krijgen zijn moslim-migrantenaanval op de EU te verminderen. Daarvoor bood de EU hem miljarden belastinggeld aan, vrij naar eigen inzicht te besteden, dus zonder ook maar enige controle waar het geld werkelijk aan zou worden uitgegeven.

De geschiedenis leert dat van deze miljarden nauwelijks iets bij de echte hulpbehoevenden terecht zou komen. Erdogan wil sowieso veel meer: hij eist dat de EU hem officieel toestemming geeft om de Koerden militair te vernietigen.

Koerden al maanden met NAVO-instemming gebombardeerd

Nu worden de Koerden al maanden gebombardeerd door de Turkse luchtmacht, en werkt het Turkse leger nauw samen met de islamitische terreurbeweging Al-Nusra (Al-Qaeda in Syrië). Ook ISIS is een pion in het schaakspel van Erdogan, die zijn zinnen heeft gezet op Syrië en de in Turkije getrainde jihadisten daarom gebruikt om Assad ten val te brengen.

Hoeveel burgerslachtoffers Erdogan met zijn politiek heeft veroorzaakt wordt niet bekend gemaakt. Zijn NAVO-partners doen er in ieder geval het zwijgen toe en bedekken Erdogans oorlog tegen de Koerden met de ‘mantel der liefde’. Kritiek op Erdogan –die ook zijn eigen land op de rand van een burgeroorlog heeft gebracht- wordt zowel in Turkije zelf als in NAVO kringen niet getolereerd.

Turkije wil openlijke steun Europa voor oorlog tegen Koerden

Erdogan eist echter dat Europa niet langer zwijgt, maar volmondig achter zijn oorlog gaat staan….

Lees verder>>>

Bron: Xandernieuws

xandernieuws-logo-02h

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s