Hoofd politievakbond: ‘Publiek krijgt maar fractie van geweld in aszielzoekerscantra te horen’

Het hoofd van de Duitse politievakbond (DPolG), Rainer Wendt zegt in een interview in Wirtschafs Nachrichten dat de onderlinge gevechten van asielzoekers in de opvangcentra zich naar de straat zullen verplaatsen. Het publiek krijgt maar een fractie te horen van de gewelddadigheden in opvangcentra’s
Rainer Wendt

Goeg georganiseerde bendes in AZC’s
Wendt zegt dat het geweld in de opvangcentra al maanden aan de gang is. Er is sprake van een goed georganiseerde machtsstrijd tussen groepen met verschillende religieuze en etnische achtergrond. Vooral vindt veel geweld plaats door moslims tegen christenen. Ook moslims onderling zijn met elkaar in conflict. Ze brengen de conflicten van hun land van herkomst hierheen. De overheid heeft heel weinig greep op deze gewelddadige conflicten. Als de instroom van asielzoekers niet wordt gestopt, zullen deze conflicten zich uitbreiden naar de openbare ruimte. De middelen van de politie zijn beperkt.

Geweld tegen vrouwen en kinderen
Verschillende asielzoekers hebben ook wapens, zoals ijzeren staven. Wendt: ‘Er vindt ook veel misbruik en geweld van vrouwen en kinderen plaats, zoals ook is aangegeven in het rapport van de vrouwenorganisaties van Hessen en Nedersaksen.

Terroristen komen als aszielzoeker binnen
Het voormalige hoofd van de Oostenrijkse veiligheidsdienst Gert Polli, waarschuwt dat terroristen als asielzoeker binnen kunnen komen. Europa zou een grote blinde vlek hebben wat betreft security. Wendt geeft ook aan dat vanwege het feit dat geen grenscontroles plaatsvinden, de komst van radicalen en terroristen zeker mogelijk is. Wendt denkt ook dat er zeker asielzoekers zijn die met valse papieren reizen.

Politie-inzet AZC’s gaat ten koste van andere taken
Politiemedewerkers worden blootgesteld aan groot gevaar. Door het hele land is politiepersoneel het grootste deel van de werktijd bezig met asielzaken. Dit betekent dat er minder tijd is voor verkeerspatrouilles en andere zaken. De Saarlandse minister van Binnenlandse Zaken Klaus Bouillon zei in een toespraak voor het Saarlandse parlement dat er in opvangkampen chaos heerst en dat noch het aantal asielzoekers, noch hun inreis-motivatie bekend zijn.

Deutsche Wirtschafts Nachrichten,

Bron: Nieuw Religieus Peil

Nieuw Religieus Peil

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s