Asielmigratie: aanranders Almere & opvang Zutphen

hek

Het College van B&W in Almere heeft bevestigd dat de aanranding van een jonge vrouw in de stad gepleegd is door bewoners van het asielzoekerscentrum in Almere.

Dat schrijft het college naar aanleiding van vragen van de PVV. De gemeente weigert echter op verzoek van die partij een avondklok in te stellen.

Het slachtoffer deed eind september aangifte van aanranding, liet de politie eerder weten. Er werden toen vier mannen opgepakt. Daarna klonken er in de stad meer geluiden dat het aangehouden viertal meer jonge vrouwen heeft lastiggevallen. De politie wilde eerder niet bevestigen dat het om bewoners van het azc ging, omdat het niet relevant zou zijn.

Het is ook eeuwig en altijd het zelfde. De autoriteiten geven pas iets toe, als zwijgen nog erger blijkt te zijn. Wat voorspelbaar is, want dat zoiets tot onbeheersbare onrust zou leiden begrijpt een kind, maar een gemiddeld gemeentebestuur kan daar met haar verstand niet bij.

Is zo’n avondklok een goed idee? Hoogstwaarschijnlijk wel. Maar niemand krijgt het in zijn hersens om te beseffen dat ook dit beleid van wegkijken van moeilijkheden gaat leiden ot geruchten die niet zijn op te lossen met de garantie dat het niet opnieuw kan gebeuren. Dat is Ambtelijks voor: we hopen dat we geluk hebben. De kans daarop is te klein om het risico te nemen, zodat de burgerij van Almere ‘s avonds uit voorzorg zo min mogelijk buiten zal zijn na het vallen van de avond.

En wat wordt daarvan het gevolg? Dat steeds meer mensen een wrok zullen gaan koesteren tegen de migranten….

Lees verder>>>

Bron: Veren of Lood

Veren of Lood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s