AZC Purmerend: het stadsbestuur verraadt de burgers

vluchtelingen purmerend

Op dinsdag 6 oktober vond er een inspraakavond plaats in Purmerend omtrent de komst van een asielzoekerscentrum (AZC) waar ruim 700 asielzoekers gevestigd zullen worden. Purmerend is een perfect voorbeeld van de almaar groeiende kloof tussen de politieke elite en burgers in Nederland. Ondanks de grote verontwaardiging en het verzet van de inwoners wil de gemeente het AZC simpelweg door de strot drukken.

Op 24 september werd een eerdere raadsvergadering over het zelfde thema “vanwege veiligheidsredenen” geannuleerd. Een uitzonderlijk grote groep inwoners besloot de vergadering bij te wonen, dat terwijl de opkomst bij andere raadsvergaderingen nooit bijzonder groot is. De komst van het AZC baart veel Purmerenders terecht zorgen.

Tijdens de eerdere raadsvergadering was burgemeester Don Bijl veruit de minst populaire figuur van de avond. De Purmerenders verweten hem “niet hun burgemeester te zijn.” Toen de emoties hoog opliepen besloot Bijl de politie in te schakelen en de vergadering te annuleren. Volgens Arie-Wim Boer, fractievoorzitter van Leefbaar Purmerend, stuurde de burgemeester de politie op zijn eigen burgers af.

Vervolgens besloot men een inspraakavond te organiseren in het pop- en cultuurpodium P3, omdat deze locatie meer capaciteit biedt. Hoewel de inspraakavond pas om 20:00 van start zou gaan, was de opkomst om 19:00 al bijzonder groot. Het geringe aantal zitplaatsen was al snel bezet, terwijl er nog ruim 200 belangstellenden voor de deur stonden te wachten. Deze mensen werden door een grote politiemacht en de beveiliging tegen gehouden en waren gedwongen – zonder enige vorm van uitleg- naar huis terug te keren. De capaciteit van P3 was daarmee verre van optimaal benut; de locatie kan gemakkelijk vele honderden mensen ontvangen.

Toch deed het mij goed te zien dat er zoveel bezorgde mensen op de been waren. Mensen uit alle lagen van de maatschappij waren bijeengekomen. De burgers maken zich ernstig zorgen over de veiligheid in de stad en de waarde van hun huis.

Lees verder>>>

Bron: Curiales

Curiales

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s