‘Vertrouwen Oranje ernstig geschaad’

  dendieje

Het was toch al het plan om 1400 asieleisers daar neer te planten. Na verzet werden het 700. Dus met andere woorden werd de eerste plan veranderd naar 1400 in 2 stappen, dus heeft Oranje alsnog 1400 asieleisers. OP EEN POPULATIE VAN 140 BURGERS!!!!! Men kan geen vertrouwen geven aan een kabinet die cultuurmoord pleegt.


ORANJE – Burgemeester Ton Baas van Midden-Drenthe, waar ook Oranje onder valt, is niet te spreken over de manier waarop staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) het piepkleine dorpje dinsdagavond 700 extra asielzoekers door de strot duwde.  ,,Ik ga een fikse nabeschouwing houden met de staatssecretaris.”

Burgemeester Tom Baas van de gemeente Midden-Drenthe reageert na de bijeenkomst met de staatssecretaris. Burgemeester Tom Baas van de gemeente Midden-Drenthe reageert na de bijeenkomst met de staatssecretaris.Foto: ANP

Baas zal er bij Dijkhoff op aandringen om de opvang van de vluchtelingen vooral geen parmante karakter te geven. ,,Noodopvang is noodopvang en geen permanente uitbreiding. Mijn inzet in het gesprek zal zijn om deze extra noodopvang zo kort mogelijk te laten duren”, zegt de burgemeester tegen Radio Drenthe.

Het vertrouwen van de circa 150 inwoners van het gehucht heeft door de actie van Dijkhoff een flinke knauw heeft gekregen, zegt Baas. ,,Ik hoop dat hij tot inzicht komt dat het hier niet op deze manier moet. Men zal er altijd op beducht zijn dat er weer zo’n actie zou kunnen komen.”

Eerder was met de gemeente afgesproken dat er zevenhonderd asielzoekers in Oranje terecht konden. Dat werden er dinsdag plotseling in totaal 1400- tegen de wil va burgemeester Baas in. In een brief aan de Tweede Kamer dinsdagavond schrijft Dijkhoff dat door de hoge nood steeds minder tijd is voor de bestuurlijke besluitvorming. Dat levert soms een dilemma op, stelt hij. Om te voorkomen dat asielzoekers op straat terechtkomen, heeft hij de besluitvorming in Oranje niet afgewacht.

Bron: De Telegraaf

de-telegraaf2

Advertenties

2 gedachtes over “‘Vertrouwen Oranje ernstig geschaad’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s