VVD: geen sociale huurwoningen voor asielzoekers

Foto: CorporatieNL

In plaats daarvan moeten ze opgevangen worden in (tijdelijk) leegstaande gebouwen of zelfs in containers.

De VVD zegt zich ernstig zorgen te maken over de impact die massaimmigratie van zelfverklaarde vluchtelingen heeft op de woonmarkt. De liberalen denken daarbij met name aan sociale woningen: huurwoningen die bedoeld zijn voor Nederlanders met relatief weinig inkomsten. Op dit moment worden veel van die woningen toegewezen aan asielzoekers; dit terwijl Nederlandse burgers vaak jarenlang op wachtlijsten staan om zo’n woning te bemachtigen.

Daarom wil de VVD dat asielzoekers met een verblijfsvergunning voortaan worden opgevangen in leegstaande kantoorpanden, verlaten bejaardentehuizen, of zelfs in gestapelde containers:

VVD-Tweede Kamerlid Roald van der Linde zegt vandaag in het AD:

“Ik realiseer me dat dit erg onvriendelijk klinkt, maar het loopt uit de hand. Nu zijn die mensen misschien nog te plaatsen, maar niet als er nog eens 50.000 bijkomen.”

Hij gaat verder:

“Of het nou kantoren zijn of gestapelde containers, we zullen er altijd voor zorgen dat het er veilig en warm is. Maar het is wel sober. Als je uit een oorlog komt, zou je blij moeten zijn met zo’n woning.”

Van der Linde benadrukt dat zijn partij tot deze conclusie is gekomen omdat de spanningen in de maatschappij razendsnel toenemen. Te veel Nederlanders hebben het gevoel dat zij er niet toe doen zolang de massa-instroom van Arabische vluchtelingen doorgaat:

“Nu al ontstaat er sociale spanning, doordat mensen die al jaren op de wachtlijst staan niet snappen waarom zij nog langer moeten wachten. Als we er niets aan doen, gaat het fout.”

Op dit moment heeft het er alle schijn van dat dit voorstel van de VVD alleen op de steun kan rekenen van de PVV en groep Bontes/Van Klaveren (of: VoorNederland, VNL).

Bron: De Dagelijkse Standaard

dagelijkse standaard

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s