IS vreest braindrain

  dendieje

BRAINDRAIN? Moet men daarvoor niet een “brain” hebben? Of tenminste een BEGIN van menselijke ontwikkeling.


Raqqa – De EU krijgt hulp uit opmerkelijke hoek in zijn pogingen om de onaflatende vluchtelingenstroom uit Irak en Syrië een halt toe te roepen. Terreurgroep IS vreest een braindrain en is nu zelf een offensief begonnen om de exodus te stoppen.

Sinds half september verspreidt IS video’s en artikels waarin vluchtelingen in diskrediet worden gebracht, weet de Belgische krant De Tijd. De terreurorganisatie wil daarmee voorkomen dat nog meer moslims de tocht naar Europa gaan maken.

IS waarschuwt voor het ‘sprookje Europa’. “Het is een illusie dat je in Europa veiligheid, voorspoed en luxe zal vinden,” wordt gezegd in een van de video’s. “Europa is een denkbeeldig paradijs.”

Ook wordt gezegd dat vluchtelingen in kampen worden bestolen en uitgebuit. Wie daarna nog overweegt om te vertrekken naar het land van de ongelovigen, wacht de toorn van Mohammed, aldus IS.

In de propagandavideo’s worden beelden van zinkende boten met vluchtelingen en velden lopende asielzoekers afgewisseld met idyllische beeldenan korenvelden en gezellige marktjes in het kalifaat.

Het zijn vooral de hoogopgeleide Syriërs die op de vlucht slaan en dat vormt een groot probleem voor IS. De dokters, leraren, apothekers en managers zijn broodnodig om het kalifaat draaiende te houden.

Bron: De Telegraaf

de-telegraaf2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s