Komst asielzoekerscentrum blijkt een grap

GORINCHEN – Eindelijk mag er weer eens gelachen worden om de oververhitte vluchtelingendiscussie!

In Gorinchem werd Kor Baegen door zijn schoonzoons overvallen met de komst van een ’Asielzoekerscentrum’. Via een bloedserieuze brief op officieel gemeentepapier werd Kor wijsgemaakt dat Gorinchem zijn landje wil onteigenen om het in te kunnen richten als noodopvang. Compleet met moskee én stop voor de buurtbus.

„Ik werd bij het lezen van iedere zin bozer en bozer”, zegt Kor, inmiddels lachend. „Net op het moment dat ik in mijn auto wilde stappen om naar het stadhuis te gaan hielden ze me tegen!”

Zijn schoonzoons hadden het professioneel aangepakt: een week eerder lieten ze Kor al geloven dat er fotografen waren geweest die speciale interesse hadden in het weiland én bovendien hadden ze zelf ook een brief ontvangen van de ’gemeente’.

https://nl4nl.wordpress.com/2015/10/09/man-krijgt-brief-van-gemeente-gorinchem-huis-onteigend-wegens-azc-en-een-moskee/

De grap zat misschien zelfs iets te goed in elkaar… De brief kwam gisteren terecht op verschillende websites: honderden mensen reageerden furieus op de ’plannen’ om Kor zijn lapje grond af te nemen ten behoeve van 325 vluchtelingen.

Kor en andere bewoners van het woonwagenkamp kunnen er nu vooral hard om lachen: „Maar ze hadden me echt te pakken. We zijn zelf een minderheid, dat zou echt botsen met een andere groep. Ik heb er nu wel een paar centen voor over om de jongens goed terug te pakken!”

Bron: De Telegraaf

de-telegraaf2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s