TV programma lacht gewonde Hilda in Oranje uit

CQ935xsUAAEXHO1

Door Joost Niemöller

Gisteren zag ik op de Nederlandse tv iets wat me aan de grond nagelde. In het humoristisch bedoelde programma Dit Was Het Nieuws, dat wordt uitgezonden door RTL, was een item te zien over de vallende vrouw in het dorp Oranje. Het hele item bestond eruit dat men het fragment met de vallende vrouw telkens liet zien en dat ze daarbij telkens weer werd uitgelachen.

Eerst even over die vrouw. Ze heet Hilda van der Heide. Het gaat niet best met haar. Toen ze door de agent in burger keihard onderuit werd getrokken, en in die handeling bijna over haar voet werd gereden door de ineens snel optrekkende auto van staatssecretaris Dijkhoff, voelde ze, zegt ze, nog voordat ze op de grond kwam, iets scheuren in haar arm. Eenmaal op de grond werd er door de agent een klein voorwerp tegen haar nek gehouden dat alles weg had van een taser. Vervolgens gilde de vrouw. Daarna maakte Hilda van der Heide een uitgesproken dizzy indruk. Ze was bijna out gegaan, maar bleef nog overeind.

Hilda brak haar arm. Ze moest geopereerd worden. De politie bekijkt nog of er een onderzoek gedaan moet worden naar het optreden van de ‘stille’ agent.

Over hoe het Hilda verging zult u niets meer vernemen in de landelijke pers. U moet erover lezen in het plaatselijke nieuws.

Het ligt voor de hand dat Hilda wel eens blijvend lichamelijk en mogelijk geestelijk last houdt van het grove optreden van de Nederlandse staat, omdat zij met andere inwoners protesteerde tegen het uiteenvallen van de dorpsgemeenschap door de niet afgesproken komst van nog meer illegale immigranten in het park van zakenman Henny van der Most.

Wat was uw reactie toen u de beelden zag van de grof aangepakte Hilda van der Heijde? Ik vond het verschrikkelijk om te zien. Zo’n wat oudere, gezette vrouw die daar met opgetrokken trui, vernederd en gillend op straat lag. Ik had het met haar te doen, en ik weet dat ik niet de enige was.

Maar wat was de reactie van de mensen bij het satirische programma Dit Was Het Nieuws? Ze lagen onder tafel van het lachen. Ze besloten: dit was zo intens komisch dat er geeneens grappen meer bij nodig waren.

De uitzending werd verzorgd door presentator Harm Edens. Hij speelde de sterrol in dit item. Zijn adjudanten waren de komieken Martijn Koning en Daniel Arends. Te gast waren Frits Spits en Ali B.

Zo ging het item.

1

Presentator Harm Edens zegt:

‘We hebben natuurlijk allemaal afgelopen week de aangrijpende beelden gezien van die mevrouw die voor de auto van staatssecretaris Dijkhoff werd weggetrokken…’

Op de achtergrond is dan al luid gegrinnik van de voorpret te horen.

‘Deze beelden.’

Nog harder gegrinnik.

Dan zien we de beelden van de in paniek gillende Hilda. Naarmate ze harder begint te gillen wordt het geproest in de studio luider. Als ze zegt ‘Die man trok me weg’ is aan haar gezicht te zien dat ze nog helemaal verward is. Nu wordt er in de studio echt voluit gelachen. Wanneer ze bij het weglopen iets roept van ‘Oh’ gaat het gelach in de studio echt op vol.

2

Na het fragment zegt Harm Edens:

‘Hier heb ik verder geen grap bij, maar toch lachen om nog een keer te gaan kijken.’

Gelach. Weer zien we het fragment…..

Lees verder>>>

Bron: De Nieuwe Realist

joost-niemc3b6ller2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s