Moslimleiders willen Wilders toegang tot Australië ontzeggen

Wilders wil op 20 oktober afreizen naar Australië om daar een zusterpartij van de PVV te lanceren

Wilders wil op 20 oktober afreizen naar Australië om daar een zusterpartij van de PVV te lanceren

Opnieuw leidt het geplande bezoek van PVV-voorman Geert Wilders naar Australië tot beroering. Australische moslimleiders hebben politici gevraagd het visum van Wilders in te trekken.

Wilders wil op 20 oktober naar de Australische stad Perth komen om daar een nieuwe anti-islampartij te lanceren. De Australian Liberty Alliance (ALA) wil, net als de PVV, ‘de islamisering’ van de westerse samenleving tegengaan.

Onrust en verdeeldheid

Samier Dandan, voorzitter van een Australische moslimorganisatie, vreest dat het bezoek van Wilders voor onrust en meer verdeeldheid zal zorgen. In een gesprek met premier Malcolm Turnbull heeft Dandan, samen met andere moslimleiders, daarover zijn zorgen geuit.

‘Er zijn limieten wat betreft de vrijheid van meningsuiting,’ zegt Dandan tegen de Australische krant The Sydney Morning Herald. ‘Als iemand antisemitische opmerkingen maakt, is die persoon in Australië niet welkom. Als iemand uitgesproken anti-islam is, moet diegene ook niet welkom zijn.’

Verwelkomen

Verschillende parlementsleden zeggen het bezoek van Wilders juist te verwelkomen. ‘Hoewel ik het niet eens ben met alles wat hij zegt, heb ik geen enkel probleem met een bezoek van Wilders aan ons land,’ aldus George Christensen van de Liberale partij. ‘Alleen mensen die oproepen tot geweld mogen Australië niet in.’

3333333333333333333333333333

Bron: Elsevier

elsevier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s