Sobere opvang: ‘Eten te saai, tent te koud en geen seks’

  dendieje

Dendieje zoekt sponsoren om een bus te huren en deze ONDANKBARE HONDEN terug te brengen naar de grote zandbak met halal schapen en kamelen. Slaan ze 2 vliegen in 1 klap.


Ruim zeventig bewoners van megakamp Heumensoord bij Nijmegen zeggen in hongerstaking te zijn tegen de in hun ogen ‘te sobere opvang’. Dinsdag hielden ze een protestmars. ,,In tenten is het echt te koud voor onze kinderen.”

Please, laat ons van kamp veranderen.

Vooraan lopen de kinderen. Eentje wordt in een rolstoel voortgeduwd. Ze dragen spandoeken met teksten als ‘we are in the open, our children in danger of biting cold’. Daarachter komen de vaders en een enkele moeder. Zo’n zeventig mensen bij elkaar. Vooral Syriërs. Ze lopen de lange boslaan vanaf opvangkamp Heumensoord af naar de buitenwijken van Nijmegen en dragen hun spandoeken de woonwijk door. Ze zijn zo boos over de leefomstandigheden op het kamp, dat ze ontbijt en lunch uit protest hebben overgeslagen. ,,Hongerstaking? Ja. En dat houden we vol.”

Het is een protest tegen een kamp dat staatssecretaris Dijkhoff eerder deze week juist als voorbeeld stelde. Er zouden nog wel ‘drie of vier Heumensoorden bij komen’. Grootschalige noodopvang voor een paar maanden: sober, maar humaan. Dé manier waarop Nederland zijn vluchtelingen de winter door moet krijgen, vindt het kabinet.

Wat schort er aan kamp?
De Syriër Mohammed Khir, middelbare leeftijd, loopt mee in de mars en is een van de weinigen die Engels spreekt. Hij heeft wel een paar dingen. ,,Het is nu echt te koud in de tenten, zeker voor families met kinderen.” Sommige mensen slapen nu al met hun jas aan, extra dekens zijn er niet. ,,En dan moet de winter nog komen,” zegt Khir. ,,De douches en toiletten zijn vies. Niet iedereen is blij met het eten, want ontbijt en lunch zijn elke dag hetzelfde.” Bewoners twijfelen of het wel halal is. Niemand kan een antwoord geven, mopperen ze….

Lees verder>>>

Bron: AD.nlAD

Advertenties

3 gedachtes over “Sobere opvang: ‘Eten te saai, tent te koud en geen seks’

  1. Als ik zou moeten vluchten naar syrie,zou ik niks krijgen geen tent geen bed.geen eten schaam die mensen die hier komen en behandeld willen worden als keizer.STUUR ZE TERUG,als het niet bevalt. De groeten

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s