Compilatie: bezorgde burgers boos op AZC’s

Even een verzameling video’s oogsten van gisteren, waarbij bezorgde burgers hun onvrede uiten over de komst van AZC’s naar hun gemeente. Omdat het regelmatig voorkomt dat AZC’s in de buurt van wijken worden geplaatst waar het sociaal gezien toch al geen vetpot is, zitten daar soms wat minder erudiete personages tussen

Die zich nogal kort&krachtig uitspreken, waarbij het woord met de meest lettergrepen meestal ‘kankerlijer’ is. En alle agressie van dien, wat weer mensen afschrikt om gemeentebestuurder te worden, wat weer een gevaar is voor de democratie (aldus de redenatie van de Telegraaf). Hierboven Aboutaleb die als een baas alle weerstand beteugelt, hieronder Steenbergen waar Wilders niet kwam opdagen en Den Haag waar ze altijd het beste dialect hebben. Ook gemeenten als Tilburg, Katwijk en Alphen hadden gisteren gemeenteraadvergaderingen over vluchtelingen, maar daar zijn geen beelden van of het liep er gewoon ordentelijk. Dat kan namelijk ook, zelfs met bezorgde burgers. De rode draad? Ongeacht hoe hard de bezorgde burgers bezorgdeburgeren, de AZC komt er vrijwel altijd. Hoewel het soms, zoals in Oudenbosch, eerst even in de ijskast wordt gezet om de plannen beter uit te werken. Plannen beter uitwerken -in overleg met bewoners die de lasten moeten dragen- altijd een goed idee.
Update: Telegraaf: “Versobering asielopvang uitgesloten” – VVD en PvdA doen weer een spelletje burgers belazeren voor de bühne.

Bron: GeenStijl

geenstijl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s