Keiharde Kamervragen voor Rutte over GeenPeil!

referendumweglachen.jpg

Politiek Den Haag, met name VVD en PvdA, willen het historische GeenPeil-referendum zo klein mogelijk houden. Doen of het niet belangrijk is. Doen of het niet uitmaakt wat de kiezer wil. Daarom hebben ze nauwelijks gereageerd op de officiële aankondiging van de Kiesraad, woensdag. Rutte noemde het desgevraagd en lispelend tussen zijn tanden, een ‘knappe prestatie’ van GeenPeil. Verder wilde hij nog steeds niet ingaan op de ‘internet-achtige constructie’, zoals hij het eerder noemde. Maar het GeenPeil-referendum valt straks middenin het Nederlandse voorzitterschap van de EU, en brengt grote politieke vragen met zich mee over het associatieverdrag. Waarom gaan delen er van toch al in? Wat doet de regering met de uitslag? En hoe legt MinPres Mark aan zijn ongetwijfeld zeer gepikeerde EU-bazen uit dat het Nederlandse volk niet meer klakkeloos wil bukken & betalen voor Europese uitbreidingsdriften die tot open grenzen met oorlog leiden, zónder dat er eerst naar hun stem geluisterd wordt? Daarom hebben CDA’er Omtzigt en – nota bene – D66’er Verhoeven een flinke set hele interessante Kamervragen ingediend. Vooral 13 is spannend: “Kunt u aangeven wanneer u zult besluiten of u de uitslag van een geldig referendum zult volgen of niet?” Rutte kan zeggen dat een nee-uitslag genegeerd zal worden, in de hoop dat de opkomst straks laag blijft. Maar als hij dat zegt, riskeert hij de volkswoede van een toch al behoorlijk gepikeerde & chagrijnige natie. Raadgevend of niet, als Rutte een duidelijke OXI/NJET/NEE bij het referendum naast zich neerlegt, tekent hij daarmee het definitieve doodvonnis van de democratie en capituleert hij de sleutel van het land, de schatkist en de Nederlandse Grondwet definitief aan de bazen in Brussel. We wachten dus met spanning op de antwoorden.

KAMERVRAGEN VAN HET LID OMTZIGT EN HET LID VERHOEVEN OVER HET RAADGEVEND REFERENDUM VAN GEENPEIL

1. Heeft u kennis genomen van het feit dat de kiesraad de aanvraag voor het voor referendum over de Associatieovereenkomst met Oekraïne goedgekeurd heeft, nadat er meer dan 400.000 geldige handtekeningen zijn ingeleverd?

2. Heeft u uw Europese collega’s al geïnformeerd over het te houden Nederlands referendum? Zo ja, wat waren de reacties?

Lees verder>>>

Bron: GeenStijl

geenstijl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s