Christenen in Zweden bedreigd door aanhangers van ISIS

Originally posted on: TM  Terrorisme Monitor


Bedreigingen

Assyrische christenen die in Zweden wonen zijn de afgelopen tijd veelvuldig met de dood bedreigd door sympathisanten van terreurbeweging Islamitische Staat (ISIS/IS). Met graffiti werd op huizen, restaurants en winkels van Assyriërs het teken van de terreurbeweging Islamitische Staat gespoten met de boodschappen “Bekeer of sterf en “Het Kalifaat is hier”.

ISIS aanhangers bedreigen Assyrische christenen in Zweden terrorismemonitor.nl

Göteborg

Een recent artikel van de Zweedse krant Dagens Nyheter onthulde dat de Assyrische gemeenschap in Göteborg bedreigingen ontvangen van onbekende personen die de symbolen en methodes van terreurbeweging Islamitische Staat (ISIS/IS) gebruiken.

De politie is de zaak aan het onderzoeken maar heeft nog geen verdachten kunnen aanhouden.

Jihadisten

Eerder dit jaar liet een onderzoek van de Zweedse krant Aftonbladet zien dat er 150 personen Göteborg al verlaten hebben om te vechten voor terroristische organisatie Islamitische Staat (ISIS/IS) in Irak en Syrië. Terrorismedeskundige Magnus Ranstorp noemde Göteborg eerder al het “Zweeds Centrum voor Jihadisten”.

Irak

Eén van de symbolen die met graffiti gespoten werd op de panden van Assyiërs was het ن symbool. Dit symbool werd vorig jaar ook gespoten op huizen van christenen in Mosul, voordat de terreurbeweging de Irakese stad overnam. Ook toen werden Assyiërs gedwongen om de stad te verlaten, zich te bekeren tot de islam, een speciale belasting te betalen. Wanneer dit geweigerd werd, werden de Assyiërs vermoord.

Eerder deze week werden al drie ontvoerde Assyriërs in Syrië geëxecuteerd door ISIS. Als er geen losgeld betaald wordt dan worden de overige 180 ontvoerde Assyriërs ook geëxecuteerd, was de boodschap van ISIS.

View original>>>

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s