Korten pensioen dichterbij

Amsterdam – Nederlanders gaan waarschijnlijk sneller dan verwacht de gevolgen merken van de problemen bij pensioenfondsen. Werkenden en bedrijven moeten meer betalen voor minder pensioen. En gepensioneerden moeten volgend jaar al vrezen voor kortingen.

Staatssecretaris Klijnsma (Sociale Zaken) belooft „de ontwikkelingen van de rente in de gaten te blijven houden.” Staatssecretaris “Gekke Klijnsma (Sociale Zaken) belooft „de ontwikkelingen van de rente in de gaten te blijven houden.”

Doorrekeningen van De Nederlandsche Bank die vorige week voor onrust zorgden zijn nu al achterhaald, zegt Marcel Lever van het Centraal Planbureau. Daarin werd de verwachting uitgesproken dat 25 fondsen over vijf jaar een korting moeten doorvoeren van gemiddeld drie procent.

Maar de slechte kwartaalresultaten die de grootste vijf pensioenfondsen gisteren presenteerden, bleven buiten beeld. „Op basis van de huidige verslechtering zullen waarschijnlijk meer fondsen een grotere korting moeten doorvoeren”, zegt Lever.

De belofte dat kortingen op de pensioenuitkering volgend jaar te vermijden zijn, wordt steeds twijfelachtiger !!

Bron: De Telegraaf

de-telegraaf2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s