Amerika strooit met extra wapens voor ISIS en Al Qaida

21816138658_609c687f34_isis

De VS wierpen vorige week vijftig TON aan wapens af boven Syrië, om Al Qaida te helpen in hun strijd tegen die verduivelde Russen.

Voor die vervloekte ‘Poetin!‘ aanleiding om te verzuchten dat ‘sommige landen‘ havermout hebben zitten waar anderen hersenen hebben. Dat is niet bijzonder diplomatiek opgemerkt. Maar de VS is niet bereikbaar meer voor diplomatieke taal, en lijkt willens en wetens af te koersen op WW III.

Zoals in al mijn vorige bijdragen waarin ik sprak over de risico’s van een Derde Wereldoorlog, is het voorgaande geen voorspelling. Het is de indruk die ik, en met mij nog vele serieuze analisten van de geopolitieke ontwikkelingen hebben, gezien de ramkoers van de VS. Gevoegd bij de constatering dat de ‘olieDollar‘ zijn langste tijd gehad heeft, en op de nominatie staat een ‘gewone munt‘ te worden, net als alle andere. En niet langer de ‘munt‘ waarin bedrijven en landen hun handelstransacties vastleggen. Terwijl de VS verzuipt in de schuld. Die afgelopen week met $2.7 biljoen naar boven toe werd bijgesteld. Het is echter geen ‘done deal’. Europa, met name, kan nog het verschil maken, als het zichzelf herpakt. Maar dan moeten ze niet te lang meer wachten!

In NRC noteerde Gert van Langendonck, correspondent in Beiroet, dat rond de tachtig procent van de overgebleven Syriërs in de door Amerikaanse gematigde‘ terroristen ‘bevrijde‘ gebieden in het noordwesten van Syrië, Al Qaida steunt. Laat dat eens even tot u doordringen?…….

Lees verder>>>

Bron: JD Report

JD

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s