DE ASIELINDUSTRIE EEN STAALTJE VAN DE VOC MENTALITEIT

VOC

Ik heb wel eens vaker kritisch geschreven over de z.g. VOC-mentaliteit, die de Nederlandse Elite zich graag aanmeet en uitdraagt om door hun werknemers te worden gevolgd.
In mijn optie, die gewoon gebaseerd is op de historisch beschreven puur feodale handelsmethoden, waarmee Holland in “Onze” Gouden Eeuw (het betrof slechts een zeer kleine groep zoals o.a. “De Heren Zeventien”), die grote rijkdommen vergaarden door toen zeer lucratieve handel met (Nederlands) Indië.
Deze (zee)handel deed honderden zeilende koopvaardij schepen bemannen tegen de laagste prijs, terwijl de (persoonlijke) risico’s voor de bemanning zeer groot waren. De Reders betaalden de weduwen en kinderen heus niet in verder levensonderhoud als hun mannen “niet meer thuis kwamen!”

Kortom, de VOC-mentaliteit heb ik tot nu toe vertaald met: “Mis(ge)bruik maken van eigen volk tegen de laagst mogelijke kosten, om met hun inzet verkregen gigantische winsten primair in eigen zak tegelijk daaruit Sinterklaas te spelen naar de Elite in het handelsland.
Die buitenlandse machthebbers mochten de meest wrede dictators zijn in hun land, maar zolang zij “veel geld opleverden voor onze VOC-Heren, was dat van geen enkel belang. (Evt. Emotionele privé problemen op gebied van waarden en normen deden de Heren af met een biecht in de Kerk! Hun ruime “Aflaat” was ook voor de Clerus een welkome gift).

Dat deze mentaliteit nog niets aan toepassing heeft ingeboet bewijst nu weer onze Haagse volksvertegenwoordigers in hun uitzuigende houding naar “eigen volk” en de kruiperige onderdanigheid naar de meest wrede geldschieter in de wereld: Saoedi-Arabië!
Terwijl de hele wereld al eeuwen lijdt onder het Middeleeuws wrede feodale juk van de Islam en zijn olierijke machthebbers, kruipen “onze laffe politici” direct door het stof om hun “handel” (geld) veilig te stellen TEN KOSTE VAN ONZE WESTERSE VRIJHEID EN GEEMANCIPEERDE SAMENLEVING, die ook wij na eeuwenlang knechting door Adel en Clerus met bloed en tranen hebben moeten bevechten !

De hier nog geen halve eeuw bestaande burgerlijke wet met de formele “Scheiding van Kerk en Staat” mag hiervan getuigen.
De Islam bleef in hun “Arabische” landen hun Middeleeuws schrikbewind uitvoeren.
Om hun in de Koran verplicht voorgeschreven “Islamiseren van de Wereld” toch te blijven nastreven, deed zich in 1973 de kans voor om o.a. ook Nederland (Den Uyl) met een olie-chantage-verdrag zijn grenzen open te stellen voor een onbeperkte toegang van onontwikkelde en anti-westerse moslims, die bovendien geen haarbreed in de weg mocht worden gelegd!……

Lees verder>>>

Bron: Eunmask

cropped-banner-europe21

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s