Duitse politiebond wil met muur vluchtelingen tegenhouden

Vluchtelingen trekken via Slovenië Oostenrijk binnen.

Vluchtelingen trekken via Slovenië Oostenrijk binnen.

Topman Rainer Wendt van de Duitse politievakbond (DPolG) heeft bondskanselier Merkel opgeroepen een muur aan de grens met Oostenrijk te plaatsen om vluchtelingen tegen te houden. Wendt zegt in de krant Welt am Sonntag dat de muur nodig is om grote sociale onrust en andere binnenlandse problemen te voorkomen.

Zo’ndrieduizend vluchtelingen zijn zaterdag in Slovenië aangekomen, op doorreis naar Oostenrijk en Duitsland. Wendt rekent erop dat als Duitsland een muur plaatst, Oostenrijk dit voorbeeld ook zal volgen en een hekwerk aan de grens met Slovenië gaat neerzetten. ‘De binnenlandse orde is in gevaar’, aldus Wendt. ‘Iemand moet aan de noodrem trekken. Alleen de bondskanselier kan dit.’

De duizenden vluchtelingen stroomden Slovenië binnen nadat Hongarije in de nacht van vrijdag op zaterdag de grens met Kroatië sloot . Zo’n 2.700 migranten kwamen via Kroatië in Slovenië aan. Meer vluchtelingen worden zondag verwacht. Veel migranten proberen via Slovenië verder door Europa te reizen, vaak met Oostenrijk en Duitsland als beoogde eindbestemming.

Volgens een woordvoerster van de vluchtelingenorganisatie van de VN, de UNHCR, zijn de meeste vluchtelingen afkomstig uit Syrië, Irak en Afghanistan.

Premier Miro Cerar liet zaterdag weten dat het leger wordt ingezet om de politie bij grenscontroles bij te staan. Hij meldde dat ‘Slovenië vluchtelingen accepteert zolang Oostenrijk en Duitsland hun grenzen openhouden.’

Hongarije besloot de grens met Kroatië te sluiten omdat volgens het land leiders van de Europese Unie verzuimen tot een plan te komen dat de stroom asielzoekers moet tegenhouden. In september sloot Hongarije al zijn grens met Servië, een andere transitroute naar West-Europa.

Lees verder>>>

Bron: De Volkskrant

volks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s