Stevent Europa af op een burgeroorlog?

soldaatWie naar vrede verlangt, bereidt zich voor op oorlog.” – Vegetius, 390 n. Chr.

In het Europa van de 21e eeuw wordt vrede als vanzelfsprekend beschouwd. Relatieve economische voorspoed, humanitarisme evenals onverschilligheid zijn onze waakzaamheid niet ten goede gekomen. De afgelopen jaren hebben een groot aantal veiligheidsexperts, topfunctionarissen en andere intellectuelen zich uitgesproken over de deplorabele veiligheidssituatie in Europa. Zij schatten de kans op een pan-Europese burgeroorlog reëel of zelfs onvermijdelijk.

Op de website van de CIA werd tien jaar geleden het 119 pagina’s tellende document Mapping the Global Future: Report of the National Intelligence Council’s 2020 Project gepubliceerd. Het is een uitgebreid verslag dat is samengesteld door een groot aantal experts werkzaam voor inlichtingendiensten alsook non-gouvernementele organisaties (NGO’s).

Het document voorspelt dat in het jaar 2020 de politieke islam zich zal vestigen als een “krachtige mogendheid” in Europa. De toename van deze macht wordt verwezenlijkt door een combinatie van factoren, waaronder: de demografische groei in islamitische landen, massa-immigratie en religieuze educatie. Dit gaat gepaard – al dan niet onbewust – met islamisering van de instituties, zoals vakbonden, NGO’s en politieke partijen. Tien jaar later maakt Federica Mogherini, hoge vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid van de Europese Unie (EU), het volgende bekend:

“Ik durf te zeggen dat de politieke islam deel moet uitmaken van het groter geheel. Religie speelt een rol in de politiek. Soms speelt het een goede rol, soms een slechte. Religie kan deelnemen aan het proces. Wat het verschil maakt is of het proces democratisch is of niet. Het idee van een conflict tussen de islam en “het Westen” – een woord dat alles samenvat en verward – heeft ons beleid en narratief misleid. De islam heeft een plek in onze westerse samenleving. De islam hoort bij Europa. Het heeft een plek in de Europese geschiedenis, onze cultuur, ons voedsel en – wat het belangrijkste is – in onze hedendaagse maatschappij en toekomst.”

Federica Mogherini

Het rapport opgesteld in 2005 bleek angstvallig accuraat. Er is nog steeds sprake van substantiële demografische groei in de islamitische wereld en de legale massa-immigratie gaat ongebreideld verder. Daarnaast is de illegale migratie richting Europa enorm toegenomen door de uitbraak van de vluchtelingencrisis; een noodsituatie die het rapport niet kon voorspellen. Daarbij komt nog eens dat een EU-toppoliticus beweert dat men zich hier niet tegen moet verzetten, maar dat wij ons hier juist aan moeten overgeven.

Desalniettemin zijn het de landen met de grootste immigrantenpopulaties die zich het meeste zorgen maken over de veiligheidssituatie. Een van deze landen is Frankrijk. Na de aanslag op Charlie Hebdo en een Joodse supermarkt mobiliseerde het land 10.000 soldaten om potentiële doelwitten te beschermen. Kortgeleden kon een bloedbad in een Thalys op het nippertje voorkomen worden, waarop de Franse overheid besloot nog zwaardere maatregelen aan te kondigen.

Decennia aan ruimhartig immigratiebeleid hebben hele wijken van het land getransformeerd tot bolwerken van criminaliteit en radicalisme. Denk hierbij aan de banlieus, de buitenwijken rondom steden als Parijs, Lyon en Marseille. Aldaar waant men zich eerder in een exotisch land dan in Frankrijk. Recent onderzoek toont aan dat de politie deze wijken niet kan betreden zonder te worden blootgesteld aan confrontaties, projectielen of zelfs beschietingen. De balkanisering van Frankrijk is een feit.

Eind augustus verklaarde het Franse leger dat er een rampenplan klaar ligt in het geval van een escalatie. Met dure woorden spreekt men over de “her-toe-eigening van nationaal territorium.” In de volksmond betekent dit dat het Franse leger klaar staat om bepaalde buurten te heroveren. De bevolking van deze buurten zouden de autoriteiten niet accepteren en vuurwapens zijn er makkelijk verkrijgbaar.

Frankrijk dient als de kanarie in de kolenmijn voor West-Europa; het is hoogstwaarschijnlijk het eerste land waar massale sociale onrust zal uitbreken. Het land telt miljoenen migranten uit Noord-Afrika, Sub-Saharisch Afrika en het Midden-Oosten, waarvan een aanzienlijk percentage islamitisch is. Daarnaast zijn er zeker 900 Franse moslims naar Syrië en Irak gereisd om deel te nemen aan de jihad. Het feit dat men het leger nodig heeft om de orde te kunnen handhaven toont ons de ernst van de situatie.

Lees verder>>>

Bron: Curiales

Curiales

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s