Beroep tegen besluit referendum

    dendieje

En waarom verbaast mij dat niet? En ik ben bang dat dit niet de enigste beroep zal zijn.


DEN HAAG – De Raad van State behandelt komende donderdag een beroep tegen het besluit van de Kiesraad om een referendum te organiseren over de Associatieovereenkomst met Oekraïne. Er is een beroepsschrift tegen het referendum binnengekomen bij de Raad.

Bezwaar aantekenen tegen besluiten van de Kiesraad kan via de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Deze afdeling moet binnen zes dagen na indiening van het beroep uitspraak doen.

Beroepsquerulant

GeenStijl, dat het referendum mogelijk heeft gemaakt door middel van de GeenPeil-campagne, zegt te weten dat het beroep is ingediend door de antisemitische beroepsquerulant Jeroen de Kreek. Volgens het weblog heeft De Kreek bezwaar aangetekend tegen de “digitale methode waarmee GeenPeil de benodigde 427.939 handtekeningen verzamelde”.

GeenStijl betreurt het beroep van De Kreek, maar “voelt zich gesterkt in de wetenschap dat de Kiesraad zwart op wit aan ons verklaard heeft dat het verzamelen van handtekeningen op digitale wijze is toegestaan, mits we deze steunbetuigingen voor een referendum uiteindelijk op papier zouden aanleveren. Dat is als zodanig gebeurd.”

Het weblog zegt de procedure bij de Raad van State met vertrouwen tegemoet te zien.

Bron: De Telegraaf

de-telegraaf2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s