Duitse politici gaan massaal los op Pegida en AfD

‘Het begint altijd met woorden, maar daarna komen de daden’

Sinds de aanslag op kandidaat-burgemeester Henriette Reker in Keulen, door een rechts-extremist, staan Duitse politici in de rij om met de beschuldigende vinger richting Pegida en de populistische partij Alternative für Deutschland (AfD) te wijzen.

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière (CDU) waarschuwde Duitsland zondag in een televisieinterview met de Duitse publieke omroep ARD voor Pegida, dat maandag met een grote demonstratie het éénjarig bestaan viert. De Maizière over Pegida:

“Degenen die dat organiseren zijn keiharde rechtsextremisten. Ze zien asielzoekers in het algemeen als misdadigers en politici als verraders. Dit wijkt heel ver af van wat democratisch is. Iedreen die zich achter Pegida wil scharen moet weten dat hij achter de rattenvangers van Hamelen aanloopt. Ik roep de Duitse burgers op weg te blijven van Pegida, van degenen die haat en gif in ons land verspreiden.”

De Maizière waarschuwt al langer voor toenemend geweld tegen vluchtelingen. Sinds het begin van dit jaar is het aantal (pogingen tot) geweldplegingen op azc’s en asielzoekers duidelijk gestegen……

Lees verder>>>

Bron: ThePostOnline

Post Online

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s