Groot ‘Haags’ jihadproces van start

  dendieje

Dat zal wel weer een uurtje of tien plantsoen schoffelen worden voor deze verwarde jongens.


Schreeuwlelijk Abou Moussa, links, spreekt tijdens een demonstratie voor IS in vorig jaar juli in de Haagse Schilderswijk

Maandag begint het grote ‘Haagse’ jihadproces. De bekendste verdachten zijn Azzedine C. (33) alias Abou Moussa, Rudolph H. (25) en Oussama C. (19), maar in totaal staan tien mensen terecht voor terreurbeschuldigingen.

Azzedine C. was het gezicht van de radicale moslims die vorig jaar met vlagvertoon demonstreerden in de Haagse Schilderswijk. Hij, Rudolph H. alias Abou Souhayb en Oussama C. alias Abou Yazeed, gaven ook lezingen en uitten zich op Facebook en via de website dewarereligie.nl en de eigen radiozender Ghurabaa.

Volgens het Openbaar Ministerie hebben de drie zich schuldig gemaakt aan opruiing en in het geval van Azzedine C. en Oussama C. aan ronselen voor terroristische strijd. Ook zouden ze deel hebben uitgemaakt van een criminele terroristische organisatie.

Hun proces wordt gehouden in de extra beveiligde rechtszaal ‘de bunker’ in Amsterdam en duurt maanden. Op 3 december doet de rechtbank uitspraak.

Volgens de advocaten André Seebregts en Michiel Pestman is de grote vraag of de uitingen binnen of buiten de vrijheid van godsdienst en meningsuiting vallen. ‘Mag je zeggen dat de stichting van een islamitische staat een goed idee is? Of dat zelfmoordaanslagen een legitiem middel zijn in de strijd tegen Assad in Syrië?’, aldus Pestman…..

Lees verder>>>

Bron: AD.nl

AD

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s