Turkije vindt 3 miljard steun van EU voor vluchtelingenopvang te weinig

Turkije

Ondanks dat wij een EU hebben met zéééér kundige mensen, wij hebben horen verluiden dat Frans Timmermans inmiddels ook al vloeiend Turks spreekt ( en dat al binnen 2 weken ) was het na onderlinge afspraak van een aantal Europese regeringsleiders Adolf Merkel die naar Istanbul vertrok om daar met de Turkse premier, Ahmet Davutoğlu en de Turkse president  Recep Tayyip Erdogan te onderhandelen over de voorwaarden die Turkije stelt om de EU een deel van de vluchtelingen over te nemen.

Wij schreven hier al eerder over, in principe wil Turkije die nu het roer duidelijk in handen heeft, drie zaken geregeld zien.

1. Om te beginnen dient de visumplicht voor Turken die naar de EU willen reizen geheel afgeschaft te worden.

2.De onderhandelingen om Turkije een volwaardig EU lid te maken moeten bespoedigd worden met uiteraard als resultaat dat het land wordt toegelaten en…

3. Tot slot wil Turkije een bedrag van 3 miljard euro overgemaakt zien ( de EU bood Turkije op 24 september dit jaar  al  1 miljard )  om de medewerking te verlenen  om vluchtelingen die via dat land trachten de EU binnen te komen, tegen te houden.

Merkel zegde toe, dat zij haar best zou doen en veel verder kwam men op zondag niet. Genoeg echter voor de EU gezinde media, politci en partijen om toch van een kleine positieve vooruitgang te spreken.

Het gevolg is  dat los van de miljarden, een dergelijke regeling het mogelijk maakt dat potentieel een kleine 80 miljoen voornamelijk Turkse moslims vrij de EU in en uit kunnen reizen, in de EU reeds woonachtige Turken eindelijk ongestoord opa, oma, neven en nichten van de Anatolische hooglanden bij ons kunnen ‘integreren’ ,maar ach dat is slechts een detail. Dus de z.g. vluchtelingen eruit en Turkse moslims erin!!!!

Overigens zal een toetreding van Turkije tot de EU nog wel wat obstakels moeten overwinnen. De Turkse bananen, lampen en broodtoasters om maar te zwijgen van zaken die er echt toe doen, moeten aangepast worden. Ziet u dat gebeuren. Daar komt bij dat Turkije met 80 miljoen inwoners een grote vinger in de EU pap zou krijgen. Willen Duitsland en Frankrijk ( of op de achtergrond Engeland)  dit eigenlijk wel ?……

Lees verder>>>

Bron: GeenNieuws

geennieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s