“Christenen in asielcentra geslagen en met de dood bedreigd door strenggelovige moslims”

image15 Vluchtelingen zitten op hun bed in het zelfgeïmproviseerde opvangcentrum in Hanau, Duitsland. ©REUTERS

Christenen die dankzij een vlucht aan de oorlogshel in hun eigen land wisten te ontsnappen, komen in de Duitse vluchtelingencentra blijkbaar in een gelijkaardige situatie terecht. De centra worden er namelijk gedomineerd door het dictaat van de vele strenggelovige moslims die er leven. “Christenen worden in het gezicht gespuugd, geslagen en zelfs met de dood bedreigd”, getuigt een Irakese christen aan de Duitse krant Welt am Sontag.

In de krant Welt am Sontag verscheen gisteren een reeks van getuigenissen van christelijke en anders-gelovige vluchtelingen over allerlei geweldsincidenten in verschillende asielzoekerscentra verspreid over Duitsland. Strenggelovige moslims zwieren er klaarblijkelijk de plak: “Overal waar wij zijn, heerst de Sharia, en gelden onze regels en voorschriften”, zo klinkt het.

Dat niemand aan die voorschriften kan ontsnappen, ook anders-gelovigen niet – blijkt uit de getuigenis van  Said, een christelijke man die Irak ontvluchtte in de hoop in Duitsland een beter leven te kunnen beginnen. “Ik dacht dat ik in dit land mijn godsdienst eindelijk vrij zou kunnen belijden, maar als ik in het centrum zeg dat ik een christen ben, breekt de hel los.”..

Lees verder>>>

Bron: IndentitairVerzet OZL

OZL

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s