Bezorgde burger schrijft brief aan @APechtold

nederlandvrijheid.gifBij ons werd een cc’tje bezorgd van een bezorgde brief van een bezorgde burger die zich bezorgd maakt over de zorgwekkende migratiecrisis. Poepsimpel en glashelder, zonder schelden of xenofobie. Zo kan het ook. Daarom een knip, een plak en een druk op de publishknop. Omdat je bezorgdheid moet kunnen uiten in het vrije Nederland, dat ons Nederland is:

Geachte heer Pechtold,
Als Nederlander ben ik een beetje bang. Een beetje bang omdat ik het gevoel heb dat we ons langzaam in een brandhaard beginnen te begeven die Europa heet. Een beetje bang omdat we in een Europa leven dat alsmaar grilliger wordt. En echt niet alle mensen die moeite hebben met de vluchtelingenstroom zijn haatdragend meneer Pechtold.

Onze grootouders en overgrootouders hebben 70 jaar geleden gruwelijkheden moeten doorstaan. Wij als kinderen en kleinkinderen hebben dit mee gekregen, er is ons wel eens verteld welke tragedies ze hebben mee gemaakt. Ze hebben ons vast niet alles verteld want bij velen zat het te diep om het achterste van de tong te laten zien.

We hebben mee gekregen dat we moeten staan voor onze rechten, vrijheid en emancipatie, dat zit diepgeworteld, dat willen we niet kwijt. De vreselijke dingen die destijds gebeurden, werden aangewakkerd door een persoon die vond dat bepaalde bevolkingsgroepen niet thuis hoorden in de omgeving waarin hij leefde. Door de verhalen zijn we bang geworden om bevolkingsgroepen die een andere gedachtegang hebben dan wij, nog weer toe te laten meneer Pechtold.

Lees verder

Bron: GeenStijl

geenstijl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s