Drie doden bij aanslag op Zweedse school met 90% kinderen van migranten

Update 15.45: Eerste ‘False flag’ aanwijzing?: Zweedse politie-taskforce ‘toevallig’ pal om de hoek om snel in te grijpen – Ook ‘bomsquad’ ingeschakeld


Een vader omhelst opgelucht zijn kind, dat ongedeerd bleef tijdens de aanslag. Update 16.05, inzet: foto van de vermoedelijke dader, genomen door een leerling.

Een met zwaarden en messen bewapende gemaskerde 21 jarige man heeft in een school in de Zweedse stad Trollhättan meerdere leerlingen en leraren neergestoken. Daarbij zijn één leraar en één leerling van 11 jaar oud om het leven gekomen. De situatie van een andere leraar is kritiek. Het motief van de dader, die later zwaar gewond raakte door ingrijpen van de politie (update 16.15:) en inmiddels is overleden, is onbekend, maar het kan bijna geen toeval zijn dat 90% van de leerlingen van de school afkomstig zijn uit migrantengezinnen (2) (3).

Een in het zwart gestoken man met een zwaard en messen doet in eerste instantie aan een ISIS-terrorist denken, maar dat lijkt vooralsnog moeilijk verenigbaar met het feit dat er voornamelijk kinderen uit het Midden Oosten en Afrika op de school zitten. Officials hebben toegegeven dat er al langer problemen zijn rond de school en er vaker dreigementen zijn geuit.

Het is echter nog te vroeg om conclusies te trekken. Was de dader zelf een migrant, of toch een Zweed? Is dat laatste het geval, kwam hij dan uit racistische motieven tot zijn afschuwelijke misdaad?

Of hebben we wellicht te maken met een herhaling van het drama in Noorwegen, de –later duidelijk aangetoonde- ‘false flag’ aanslag van Anders Breivik op een socialistisch jongerenkamp, juist om ‘rechts’ in een zwart daglicht te stellen en alle critici van de massa immigratie en de islam de mond te snoeren?

Update 15.45: De eerste aanwijzing voor een mogelijke ‘false flag’ is binnen: een taskforce van de politie bleek toevallig (?) op slechts een paar kilometer afstand van de school actief te zijn. Dat was de reden dat er zo snel kon worden ingegrepen. Zweedse verslaggevers zagen ook leden van een ‘bomsquad’ bij de school lopen (explosieven opruimingsdienst).

De dagen pal voor de bomaanslag op Noorse overheidsgebouwen, die gelijktijdig met de moorddadige aanval van Anders Breivik op het jongerenkamp plaatsvond, had de Noorse politie ter plekke precies geoefend op zo’n aanslag, en bleek ook hier een taskforce vrijwel onmiddellijk ter plekke. (4)

We houden de berichtgeving over het drama in Zweden in de gaten.

Xander

(1) Aftonbladet.se
(2) Sputniknews
(3) VG.no

Bron: Xandernieuws

Xander

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s