Duitsland ziet steeds meer Afghaanse migranten komen

00000000000000000000000

Duizenden migranten trekken langs het Sloveense dorpje Dobova

Naast vele Syriërs weten ook steeds meer Afghanen de weg naar Europa te vinden. In Duitsland steeg het aantal Afghaanse asielzoekers in september met 20 procent.

Stijging

Volgens het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken is het aantal Afghanen dat asiel aanvraagt in Duitsland vorige maand met 20 procent toegenomen naar 2.751 aanvragen, schrijft Bild. Daarmee neemt Afghanistan de derde plek in als het gaat om herkomstlanden van asielzoekers.

Op nummer 1 staan nog altijd de Syriërs die al geruime tijd de grootste groep vormen in de huidige migrantenstroom. Op plek 2 staan de Albanezen die in Duitsland tegen beter weten in asiel aanvragen. Omdat de Albanezen nu sneller worden teruggestuurd en geen recht meer hebben op een vertrekpremie, nam deze groep in september met 16 procent af. Toch stonden de 6.624 Albanezen nog wel op de tweede plaats.

In het hele jaar kwamen in totaal 16.000 Afghanen aan in Duitsland. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken

Nederland

Omdat de meeste migranten die naar Europa gaan in Duitsland aankomen, ziet dat land de asieltrends doorgaans als eerste. In Nederland is dan ook nog geen stijging zichtbaar van het aantal Afghanen.

In het hele jaar deden 695 Afghanen een eerste asielaanvraag in Nederland. Dat is ongeveer 2 procent van het totaal. De Syriërs nemen 43 procent van alle eerste asielaanvragen voor rekening. In september deden 155 Afghanen een eerste asielaanvraag in Nederland, in augustus waren dat er 140….

Lees verder>>>

Bron: Elsevier

elsevier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s