Extreemrechts reist inspraakavonden af

 

Amsterdam – Inspraakavonden over de komst van asielzoekers, worden regelmatig bijgewoond door demonstranten van buitenaf.
Boze burgers roeren zich tijdens een bewonersbijeenkomst in de Rotterdamse wijk IJsselmonde over de komst van een tijdelijk asielzoekerscentrum. Lang niet alle aanwezigen zouden uit de wijk zelf komen. De extreemrechtse beweging NVU zegt dat ze hun leden dergelijke bijeenkomsten laat bezoeken. Boze burgers roeren zich tijdens een bewonersbijeenkomst in de Rotterdamse wijk IJsselmonde over de komst van een tijdelijk asielzoekerscentrum. Lang niet alle aanwezigen zouden uit de wijk zelf komen. De extreemrechtse beweging NVU zegt dat ze hun leden dergelijke bijeenkomsten laat bezoeken. Foto: ANP

Wanneer gemeenten bijeenkomsten voor de tal van bezorgde of zelfs boze buurtbewoners organiseren, blijken daar ook tegenstanders op af te komen die niet in de buurt wonen.

Constant Kusters, leider van de omstreden extreemrechtse Nederlandse Volks-Unie (NVU), geeft toe dat NVU-leden dergelijke bijeenkomsten bezoeken ook al zijn die niet in hun eigen gemeente. „Iedereen met een mening zou die moeten kunnen verkondigen, of je nu uit de buurt komt of niet. Het is een open democratie. Wij doen alles om ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk asielzoekerscentra komen, op een legale en vreedzame manier.”

Bron: De Telegraaf

de-telegraaf2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s