Samsom: Nederland kan vluchtelingenstroom aan

DEN HAAG – Nederland kan en moet vluchtelingen opvangen. Dat betoogt PvdA-leider Diederik Samsom in een zaterdag gepubliceerd interview met de Volkskrant. ,,Ook een aantal van zestigduizend kunnen we in Nederland aan.”

De ,,grote, stille meerderheid” in het land vindt volgens de PvdA-voorman dat vluchtelingen moeten worden opgevangen. Toch maakt ook die groep zich volgens Samsom grote zorgen over de aantallen asielzoekers.

Samson voelt evenwel niets voor maatregelen als de bouw van een hek om vluchtelingen te weren. ,,Je ziet wat er gebeurt als ieder voor zich gaat werken. Het ene land trekt een hek op, het andere laat vluchtelingen in de modder, de regen en de kou zitten. Er vallen slachtoffers.”

Regio

De oplossing moet volgens de politicus deels uit de regio komen. Hij wijst erop dat vluchtelingen wegtrekken uit Turkije omdat ze er onvoldoende perspectief hebben. ,,Er moet in Turkije een fatsoenlijke asielprocedure komen”, vindt Samsom. ,,Onderwijs voor de kinderen die zijn gevlucht. En enig economisch perspectief voor hun ouders.”

De PvdA-leider komt ondertussen niet met een bovengrens aan het aantal vluchtelingen dat kan worden opgevangen in Nederland. ,,Als je een grens in getallen wil vatten, vraag je erom bedrogen te worden”, vindt hij. ,,De norm moet zijn dat wij mensen fatsoenlijk opvangen zonder omwonenden ermee te overvallen.”

Het pleidooi van Samsom valt niet overal in goede aarde. PVV-leider Geert Wilders haalde op Twitter uit naar de PvdA-leider, die hij ,,de plunderaar van Nederland” noemt. ,,Méér asiel en méér islam. En u mag dat betalen”, aldus Wilders.

Bron: ThePostOnline

Post Online

Advertenties

3 gedachtes over “Samsom: Nederland kan vluchtelingenstroom aan

 1. Kan kort zijn en heb Samsom inmiddels laten weten hoe ik erover denk.
  Het gaat hem enkel en alleen om nieuwe zieltjes voor z’n afkalvende partij.
  Wordt ook wel stemvee genoemd.
  En de pvda had 40 jaar geleden al verdwenen moeten zijn.
  Maar ja, wat krijg je als een land bulkt van de linkse idioten?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s